Duminică, 11 aprilie, sala mare a Centrului Cultural “Ion Vinea” din Giurgiu a fost una dintre cele 19 locaţii ale preselecţiei zonale pentru Cerbul de Aur Junior, ediţia 2010.

Festivalul de muzică uşoară este dedicat copiilor cu vârste între 5 şi 17, pentru accederea în finala de la Piatra Neamţ (29 iulie – 1 august) fiind nevoie de două faze preliminare: zonă şi semifinale.

La Giurgiu s-au prezentat 16 concurenţi, şase dintre ei fiind domiciliaţi în municipiul nostru, ceilalţi venind din Ilfov (2) şi Bucureşti (8). Fiecare dintre aceştia au avut de interpretat fragmente din două piese, la alegere, cu care s-au înscris prealabil în concurs.

Juriul (al cărui preşedinte a fost cunoscutul compozitor Dan Dimitriu) a analizat prestaţia fiecărui concurent, alături de voce fiind urmărită şi expresivitatea, mişcarea scenică sau vestimentaţia concurentului.

Două zile mai târziu a fost dat publicităţii numele copiilor care au fost admişi pentru faza semifinală. Printre norocoşi se află şi trei reprezentanţi ai judeţului Giurgiu: Diana Ioana Popescu – 9 ani (grupa de vârstă 8-10 ani), Andra Vişan – 11 ani (grupa de vârstă 11-13 ani) şi Andreea Cioacă – 13 ani (grupa de vârstă 11-13 ani).

Semifinalele vor avea loc între 22 şi 23 mai la Palatul Copiilor din Bucureşti. Interesant este faptul că, în paralel cu concursul de Interpretare (Muzică Pop), în luna mai va avea loc un concurs de ansambluri folclorice. De asemenea, conform spuselor lui Dan Dimitriu, începând cu ediţia din acest an, Cerbul de Aur Junior devine unul internaţional, urmând ca în finală să fie repartizaţi şi câţiva tineri din afara ţării.

Bogdan VLADU