Trei publicaţii giurgiuvene, excluse fără motiv de la conferinţele de presă ale Prefecturii Giurgiu

1
895

Astăzi, la sediul Instituţiei Prefectului judeţului Giurgiu a avut loc o conferinţă de presă, la care invitaţiile au fost făcute în mod discreţionar. Trei dintre publicaţiile giurgiuvene (JURNAL GIURGIUVEAN, OPINIA GIURGIU şi CRONICA GIURGIUVEANĂ) au fost omise din lista celor invitaţi. 

Ca urmare a acestui eveniment, reprezentanţii celor trei cotidiene au trimis, către Prefectului Judeţului, Nina Lavinia Crişu, o scrisoare deschisă, pe care o redăm, în cele ce urmează, în întregime: 

Către Prefectura Judeţului Giurgiu

D-nei Prefect Lavinia Crişu

Ne arătăm dezaprobarea faţă de decizia Instituţiei pe care o conduceţi de a informa, în mod discreţionar, publicul cu privire la acţiunile şi evenimentele Instituţiei Prefectului Giurgiu. Concret, vineri, 8 septembrie – 2017, la Prefectura Giurgiu a avut loc o conferinţă de presă la care publicaţiile „Jurnal Giurgiuvean”, „Opinia Giurgiu” şi „Cronica Giurgiuveană” nu au fost invitate prin niciun canal de informare. 

Iată de ce protestăm împotriva acestui abuz, ce nu-şi găseşte nicio explicaţie, considerând că gestul d-stră este o încălcare pe de o parte a Constituţiei, iar pe de altă parte a libertăţii presei. 

Aşteptăm ca decizia dumneavoastră de a exclude cele trei publicaţii mai sus amintite din rândul mijloacelor media invitate la conferinţele de presă, respectiv accesul la comunicatele de presă ale Instituţiei Prefectului, aşa cum s-a întâmplat vineri, 8 septembrie, să fie motivată în scris, iar cei vinovaţi, sancţionaţi pentru această impardonabilă omisiune care se abate de la spiritul de obiectivitate, echidistanţă şi transparenţă pe care trebuie să le demonstreze o instituţie ce reprezintă Guvernul României în teritoriu”. 

Mai mult, există voci care suspectează faptul că cele trei publicaţii ar fi fost omise de la conferinţele de presă ale Prefecturii Giurgiu, ca urmare a unor dezvăluiri făcute în ultimele zile, cu privire la lucruri  nu tocmai legale care se întâmplă în instituţia amintită, şi nicidecum nu ar fi vorba despre  o eroare de comunicare, cum lasă de înţeles reprezentanţii Prefecturii. 

(Jurnal)

1 COMENTARIU