De Ziua Oraşului, trei personalităţi au primit titlul de „Cetăţean de Onoare al Municipiului Giurgiu”. Cel dintâi, profesorul Dumitru Brăiloiu, este cel care  a creat şi modelat ansambluri corale la fiecare dintre unităţile şcolare la care a activat (Şcoala Generală nr. 7 Giurgiu, Şcoala Generală nr. 4 şi Liceul Teoretic nr. 2 – actual „Tudor Vianu” din municipiul nostru), susţinând numeroase concerte pe scena Ateneului „Nicolae Bălănescu”.

 

De asemenea, profesorul Brăiloiu a pus bazele Şcolii de Mu-zică din oraşul nostru. Cel de al doilea titlu de „Cetăţean de Onoare al Municipiului Giurgiu” a fost acordat post-mortem profesoarei Silvia Grosu-Jelescu, renumită personalitate în domeniul artelor vizuale, cu o contribuţie definitorie prin întreaga sa carieră la dezvoltarea şi promovarea actului artistic în viaţa culturală a municipiului nostru.

 

Tot post-mortem a fost conferit titlul de „Cetăţean de Onoare” şi profesorului Victor Dimitrie Karpis, sub bagheta căruia a luat fiinţă, în 1947, Corul Casei de Cultură ce se va impune în competiţii judeţene şi republicane, fiind distins cu nenumărate şi prestigioase premii.

 

Oana Călin