DSC08560

Duminică 26 iunie, poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul asupra persoanelor și bunurilor dintr-un autocar care circula pe ruta Turcia-România. 

Polițiștii de frontieră au descoperit în cala autocarului, în mai multe pungi din plastic, 1.148 flacoane cu parfum, inscripționate cu numele unor firme cunoscute. Ȋn urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că bunurile au fost achiziționate din Istanbul – Turcia de către trei cetățeni români, cu vârste cuprinse între 29 și 45 de ani, pasageri în autocar, cu scopul de a le comercializa in pietele din Romania.

Existând suspiciunea că sunt contrafăcute, bunurile, în valoare de aproximativ 195.160 lei, daca ar fi originale, au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de “punerea în circulaţie  a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare” ( faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit”b” din Legea  84/1998 modificată).

(Jurnal)