Poliţişti de la Serviciile de Investigare a Fraudelor şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu cu sprijinul poliţiştilor Serviciului de Acţiuni Speciale Ilfov au efectuat în ziua de 29 septembrie ,  două percheziţii domiciliare pe raza localităţii Sinteşti, judeţul Ilfov şi au pus în aplicare trei mandate de aducere pentru persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi cesiune fictivă.

În cadrul cercetărilor efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor s-a stabilit că în perioada 2010-2011, o femeie de 45 ani (M. L.),  din localitatea Sinteşti (judeţul Ilfov), administratorul  unei societăţi comerciale aflată în insolvenţă, cu sediul fiscal în comuna Oinacu, judeţul Giurgiu, împreună cu R. D., un bărbat de 45 ani din aceeaşi localitate, administratorul de fapt, au omis să evidenţieze în actele contabile toate operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate,. Ei s-au sustras de la efectuarea verificărilor financiare şi fiscale, prin nedeclararea, declararea fictivă ori declararea inexactă cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanei juridice verificate, au transmis în mod fictiv părţile sociale deţinute în cadrul societăţii, în scopul sustragerii de la urmărirea penală şi în scopul îngreunării acesteia. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului, reprezentând impozit pe profit, TVA de plată, majorări şi penalităţi de întârziere este de 2.980.891 lei!

În activitatea infracţională, cei doi administratori au fost sprijiniţi de P.M., un bărbat de 54 ani din localitatea Sinteşti, judeţul Ilfov, care prin întocmirea de documente false a realizat cesionarea societăţii, în mod fraudulos, către o altă persoană în scopul îngreunării urmăririi penale.

Cu ocazia percheziţiei efectuate la domiciliul celui din urmă au fost identificate documente de la diferite societăţi comerciale, fotocopii ale actelor de identitate ale mai multor persoane, procuri dar şi documente contabile – avize de însoţire a mărfii şi facturi fiscale ştampilate, în alb. Faţă de cele trei persoane s-a dispus măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore urmând ca în data de 29.09.2014 să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu cu propunerea de arestare preventivă.