Trei copii orfani, din comuna Gogoșari, speră că există Moș Crăciun și că va veni și la ei, anul acesta!

0
393

În comuna Gogoșari trăiesc 3 copiii orfani ce și-ar dori foarte mult ca și la ei să vină în acest an, Moș Crăciun. După cum ne spunea Mihaela Covțun, specialist logoped, implicată în sprijinul celor trei micuți (două fetițe de 9 și 10 ani, și un băiețel de circa 4 anișori), orfanii sunt crescuți cu multă greutate de către bunica maternă, Melania Popescu.

Zilele acestea Asociația „Dar autentic”, după cum ne spunea fondatoarea acesteia, Mihaela Covțun, a avut un prim contact cu cei trei micuți, după ce a fost sunată de câțiva locuitori ai comunei, care cunoșteau acest caz.

„Asociația noastră este formată dintr- un grup de 11 persoane cu dragoste de semeni, mai ales de copii, ce și-au propus să dăruiască din când în când, din puținul pe care-l au și din gesturile caritabile ale concetățenilor noștri, mici atenții constând în haine, încălțăminte, alimente și evident, dulciuri” – ne spunea Mihaela Covțun.

Gesturile de caritate al Asociației, după cum ne spunea inițiatoarea ei, sunt modeste deocamdată, menite să sprijine cât de cât cazurile disperate. Așa s-a întâmplat și cu cei trei orfani din Gogoșari.

Cei trei copii au rămas fără mamă în urmă cu 3 luni de zile și cum nu-și cunoșteau nici tatăl, au ajuns a fi crescuți de bunicii materni, fiind sprijiniți și de cunoscuți și comunitate.

Mihaela Covțun ne mai spunea că nu ar fi reușit prea multe privind ajutorul dat oamenilor sărmani, dacă nu ar fi fost ajutată de o tânără cu un suflet ca pâinea caldă, Daiana Maria, care s-a implicat de fiecare data cu toată dăruirea în acțiunile societății și care dorește, pe cât posibil, ca acțiunile pe care le întreprinde să rămână anonime.

În concluzie, cine dorește să le dovedească celor trei orfani că și pentru ei există Moș Crăciun, pot lua legătura cu psihologul Mihaela Covțun.

(Jurnal)