Luni 7 aprilie, ora 11.05, poliţiştii de frontieră din Sectorul Poliţiei de Frontieră Vedea au oprit în trafic, la ieşire din localitatea Slobozia, o autoutilitară marca Citroen Jumper, înmatriculată în Franţa. În vehiculul încărcat cu obiecte casnice şi articole de îmbrăcăminte se aflau trei bărbaţi, care niciunul nu poseda documente de provenienţă pentru marfa transportată.

Persoanele şi autovehiculul au fost conduse la sediul Sectorului PF pentru verificări amănunţite. Cu această ocazie  poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă, între două frigidere, un pistol cu gaze de calibru 9 mm, o cutie din plastic în care se aflau 10 cartuşe cu gaze şi 3 pliculeţe ce conţineau, conform testului efectuat cu trusa pentru detectarea drogurilor, 5 g de haşiş.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că cei trei bărbaţi sunt cetăţeni bulgari cu vârste cuprinse între 28 şi 59 ani.  Bărbaţii au declarat că au preluat autovehiculul de la un cunoscut, fără a avea cunoştinţă despre pistolul şi drogurile ascunse în maşină.   Lucrătorii  PCTF au întocmit celor 3 bulgari dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept,  şi deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării. Poliţiştii de frontieră au înaintat dosarul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Giurgiu,  în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. (JGR)