afgani-300x200 Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit, ascunşi într-un camion încărcat cu produse electrocasnice, trei cetăţeni afgani care încercau astfel să intre ilegal în ţară.

 În data de 4 martie, ora 17.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion marca DAF, un cetăţean român în vârstă de 46 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse electrocasnice din Turcia pentru România.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a observat că partea superioară a prelatei semiremorcii este tăiată şi recusută pe interior. În urma controlului amănunţit efectuat asupra compartimentul marfă, printre produsele transportate, au fost descoperiți trei persoane de origine afgană care nu vorbeau limba română şi nu deţineau documente de identitate. Şoferul a declarat că nu avea cunoştinţă despre prezenţa celor trei persoane ascunse în autocamion.

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, acestea au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. (Jurnal)