TRAGEDIE la Uzunu: O femeie de 53 de ani a murit înecată, încercând să își salveze nepoata!

0
4103

O tragedie fără margini s-a petrecut în cursul serii de miercuri, 29 aprilie, în apropierea satului Uzunu (comuna Călugăreni). O femeie de 53 de ani, în încercarea de a-și salva nepoata de numai 11 ani, a murit înecată într-o baltă nu mai mare de 20 de metri pătrați, de maxim 2 metri adâncime. 

Alarma a fost dată, pe 112, conform celor precizate de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județeană Giurgiu, în jurul orelor 19,50, când o femeie a anunțat că o altă persoană de sex feminin, de circa 50 de ani, se află într-o acumulare de apă, cel mai probabil înecată. Polițiștii ajunși la fața locului au deschis un dosar de moarte suspectă, trupul neînsuflețit al femeii fiind transportat la Morgă, pentru necropsie și stabilirea exactă a cauzei și momentului decesului. 

Din declarațiile martorilor care au fost prezenți la fața locului, la momentele în care pompierii aparținând Punctului de Lucru Călugăreni încercau în disperare să scoată la mal trupul femeii și, eventual, să îi acorde și primul ajutor, am aflat că filmul evenimentelor a fost următorul: femeia, dintr-o familie destul de bună din Uzunu, locuia la mai puțin de 500 de metri de locul în care și-a găsit sfârșitul. În ziua fatidică se afla cu animalele la păscut, și, înainte de a se întoarce acasă, le-a mai dus pentru câteva minute să le adape în zonă, însoțită fiind de nepoata ei în vârstă de 11 ani. Nu se știe încă exact cum, fetița a alunecat în groapa respectivă, moment în care bunica s-a avântat să o salveze. A reușit acest lucru, însă nu a putut să se salveze și ea. Speriată, micuța a alergat într-un suflet acasă, și și-a anunțat părinții, care au venit la fața locului. Fiul femeii a încercat, zadarnic, să o readucă la viață. A găsit-o cu fața în jos, și s-a chinuit minute în șir să o resusciteze. Între timp, cineva – o femeie, conform IPJ Giurgiu, a anunțat pe 112 că au nevoie de ajutoare. 

Relativ repede, pompierii Punctului de Lucru Călugăreni au ajuns la fața locului, însă, din păcate, nu au putut face nimic. Femeia era deja decedată, era vânătă la față iar abdomenul era umflat. Norocul lor – pentru a găsi cu exactitate locul tragediei – l-a constituit un cetățean aflat pe marginea DN 5, căruia pompierii i-au cerut ajutorul, și care i-a îndrumat către locul în care femeia de 53 de ani își pierduse viața. 

Ambulanța care a ajuns la fața locului nu a mai putut decât să confirme ceva ce era deja știut: femeia era decedată, după spusele martorilor care au asistat, de circa două ore…

Fetița de 11 ani este încă speriată, ambulanțierii (medic și asistentă) acordându-i și acesteia, în cursul serii, sprijin medical.

Rămâne ca medicii legiști din Giurgiu să stabilească, cu exactitate, momentul decesului femeii de 53 de ani, despre care primarul comunei Călugăreni, Marian Voinea, spunea că provine dintr-o familie de oameni muncitori și destul de înstăriți, dar loviți de nenorocire la doar câteva zile după sărbătorile de Paști…

(Jurnal)