Jurnal Giurgiuvean

Totul despre…FUNBET

Ce este un funbet

Un funbet este un pariu (aproape întotdeauna combinat) foarte riscant, dar amuzant. În cazul unui funbet se pariază o sumă foarte mică de bani, cu o cotă foarte mare. În cazul câștigării pariului, profiturile pot fi foarte mari.

 Ce înseamnă funbet? Numele său provine de la „fun” și „bet” din limba engleză, adică distractiv și pariu. Pe scurt, un pariu amuzant cu multe posibilități de a eșua, dar care, în cazul în care este înțeles corect, îți poate oferi o bucurie imensă atunci când îl plasezi la diverse case de pariuri online.

Cum se plasează un funbet?

Nu trebuie să știi nimic special. Cele mai multe funbet-uri sunt pariuri combinate din câteva selecții. De obicei, numărul de predicții este mai mare de zece. Reține că, cu cât incluzi mai multe selecții în funbet-ul tău, cu atât este mai mare potențialul câștig și cu atât sunt mai mici șansele de  reușită. Există, de asemenea, funbet-uri pe termen lung sau în favoarea „echipelor sau sporturilor mai puțin populare”, cunoscute și sub denumirea de underdog sau outsider.

 Dacă ai de gând să faci o combinație, alege pur și simplu rezultatele care consideri că vor ieși și adaugă-le la biletul de pariuri. Poți opta pentru rezultate ale pieței de 1 × 2 în meciuri diferite sau poți risca și mai mult și opta pentru piețe cu cote mai mari de genul „Echipa X va câștiga și vor exista mai mult de X goluri în meci”.

 În mod normal, în cazul acestui tip de pariu merge orice, iar alternativele precum pariurile de tip sistem se lasă pentru o altă zi. Dacă pariezi 1 € și îl pierzi, nu se întâmplă nimic.

Tipuri de funbet

Combinat: Este funbet-ul prin excelență și cel care oferă cele mai multe câștiguri. Pariorii îl plasează pe meciurile de fotbal, mai ales fiindcă este cel mai popular și cel mai ușor sport pe care se poate plasa acest tip de pariuri. Pentru a plasa funbet-uri îți recomandăm să optezi pentru cote  cât mai reduse. În general, depășirea cotei 3  pentru fiecare selecție ar putea fi deja un „exces”.

Un exemplu de funbet de acest tip poate fi găsit în pariul pe care utilizatorul Twitter AGUSRBB86 l-a făcut în Ligă și care i-a permis să câștige aproape 10.000 de euro, pariind doar 50 de cenți. Este un fan care avea nevoie de o victorie a echipei Betis contra Leganés pentru a câștiga combinația. El a preferat să nu facă cashout și să-și asigure profitul, ci să meargă până la final. Închiderea pariului i-ar fi asigurat mai mult de 4.000 de euro, dar a preferat să riște totul și până la urmă i-a mers bine.

Simplu: și în cazul pariurilor simple putem vorbi de funbet-uri. Există momente cheie în sezon în care efectuarea acestor tipuri de pariuri poate fi foarte profitabilă.

De asemenea, există surprize la începerea campionatelor din ligă după meciurile echipei naționale. Este normal ca jucătorii titulari să obosească, oferind oportunități celor mai slabe echipe din competiția internă.

Funbet pe termen lung: este un pariu care se face cu privire la rezultatul unui campionat și care nu se plasează de obicei, deoarece trebuie să aștepți multe luni pentru ca acesta să se încheie și rareori oferă beneficii. Cel mai cunoscut caz al acestui tip de pariu a fost cel al celebrului fan englez care a pariat pe victoria Leicesterului în Premier League. El a pariat 50 de lire sterline (64 de euro) și ar fi meritat să câștige 250.000 de lire sterline (victoria Leicester a fost plătită de la 5000 la 1). În ultimele zile și cu Leicester încă pe prima poziție, casa de pariuri a eliminat pariul și i-a oferit pariorului un premiu puțin mai mic, dar în avans. În cazul funbet-urilor este poate cel mai puțin atractiv.

Funbet live: Acest tip de funbet se face de obicei la sfârșitul meciurilor de fotbal și întotdeauna în favoarea echipei care pierde. Imaginează-ți că pariezi live că Real Madrid câștigă Liga Campionilor contra Atletico, cu 2 minute înainte de a marca Ramos. Sau că Manchester United a o învinge pe Bayern Munchen într-o finală de neuitat. Lucrul rău este că trebuie să fii foarte atent la pariuri și asta te poate împiedica să te bucuri la maxim de meci.

Sfaturi pentru plasarea de funbet-uri

Principalul sfat privind plasarea de funbet-uri este să nu pariezi sume mari de bani. Trebuie să îți fie clar că astfel de pariuri sunt dificil de realizat și, prin urmare, trebuie să folosești mize mici. Este indicat să pariezi cât mai puțini bani. Dacă ai un buget consistent, îți poți permite să pariezi mai mult, dar ai grijă.

Celălalt sfat, așa cum am mai spus, este ca funbet-urile tale să fie în mare parte combinate cu pariuri foarte mici. Doar cu acestea vei putea obține un câștig interesant.

Evident, pentru a face funbe-uri, cel mai bine este să dispui de un număr mare de piețe. Nu este obligatoriu să le plasezi pe piața 1 × 2, poți combina tot felul de rezultate. Pentru asta, cel mai bine este să alegi o casă de pariuri care să îți ofere flexibilitate și varietate.

Exit mobile version