La data de 29 octombrie, polițiștii giurgiuveni au desfășurat o acțiune în județul Giurgiu, pentru prevenirea răspândirii și limitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2, a faptelor antisociale, contra persoanei și contra patrimoniului, cât și pentru creșterea vizibilității forțelor de menținere a ordinii și liniștii publice.

În cadrul acțiunii, polițiștii au legitimat 190 de persoane și au verificat 132 de autovehicule, dintre care 12 mijloace de transport în comun, fiind reținute două permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 85 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.380 de lei și constatate 3 infracțiuni la regimul rutier.

Din comunicatul primit la redacție am dedus că tot mai mulți tineri se urcă băuți la volan.

Astfel, polițiștii au depistat un tânăr de 24 de ani, din orașul Mihăilești, județul Giurgiu, care conducea un autoturism, pe D.N.6, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de  0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în baza de date, a rezultat ți faptul că autorizația de circulație provizorie  emisă conducătorului autoturismului era expirată încă din data de 25 august.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Un alt caz este  cel al unui tânăr de 29 de ani din municipiul Giurgiu,  ce conducea un autoturism pe strada Vlad Țepeș din municipiul Giurgiu, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive (droguri ușoare).

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv.

Acesta a fost transportat la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor psihoactive prezente în corp.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

(Jurnal)