Din ce în ce mai multe spargeri din municipiul Giurgiu se dau de o vreme ”la pont” (conform DEX, la pont =la momentul potrivit, la timp, la țanc). Nu este cum v-ați  aștepta concluzia organelor de poliție ci chiar a păgubiților , oameni ce au fost victime în astfel de cazuri. Ultimul dintre ei este administratorul unui depozit de materiale din Giurgiu care a fost călcat de hoți în noaptea de 21/22 august. Conform declarațiilor lui C.G.,  administratorul firmei,  hoții au pătruns nopatea , printr-o fereastră ce se afla la etajul depozitului , unde în acea zi sistemul de supraveghere prin camere video nu funcționa. Ba mai mult,  era chiar noaptea în care paznicul fusese învoit pentru rezolvarea unei probleme personale. Bănuiala că hoții au acționat la pont nu este legată doar de detaliile arătate mai sus ci și de faptul că aceștia au furat trei centrale pe gaz , știind însă și faptul că ele se găseau acolo, gata pregătite pentru a fi livrate unor beneficiari, fiind însoțite și de accesoriile necesare instalării acestora.

După cum ne mai spunea administratorul firmei, ce nu știu hoții este că centralele nu vor putea fi nici vândute și nici folosite, deoarece codul lor a fost anunțat în toată țara, iar la instalarea acestora, la momentul obținerii avizelor, va  fi nevoie de codul acestora, lucru care i-ar da de gol pe hoți prin intermediul indivizilor cărora le-au vândut ”marfa”. Singura lor șansă ar fi doar comercializarea prin centrele de  fier vechi, dar și aici poate apărea  o problemă, administratorii acestora putând observa de la ce anume provin componentele și faptul că materialul lor este nou și nefolosit. Cel mai bun lucru ar fi ca hoții să le abandoneze și să anunțe discret beneficiarul de unde le poate recupera. În acest fel probabil toată lumea ar fi nemulțumită și fără riscul urmărilor…

De precizat că paguba este destul de consistentă, ea depășind 15.000 de lei! În concluzie feriți-vă să dați prea multe ”din casă” celor cunoscuți sau să spuneți aproape tot angajaților , pentru a scăpa de eventuale surprize de acest gen și totodată de  suspiciunile ce ar putea apărea într-un caz similar cu cel pe care vi l-am prezentat de această dată. ( Marian TARU)