gandim-la-fel-mintim-la_partide-politiceÎn prima zi din 2016, cotidianul expunere.com lansa românilor o provocare. Un sondaj de opinie prin care să afle dacă românii vor să voteze la alegerile parlamentare din noiembrie 2016 cu partidele nou înființate în 2015.

De 26 de ani România este condusă doar de aceleași partide ”istorice”, formate din foști comuniști, țărăniști, liberali, nomenclaturiști, securiști, social democrați și populari. S-au rupt unii din alții și când au avut un interes și-au făcut câte un partid. Un jurnalist ce zace astăzi în pușcărie spunea la un moment dat că în cele mai bine de două decenii și jumătate vreo 500 de personaje s-au tot rotit pe la guvernare, ba prin Parlament, ba prin ministere…

Anul 2015 a fost însă , cu siguranță, anul schimbărilor politice. S-a modificat legea de înființare a partidelor politice, astfel că au apărut mai multe formațiuni noi. Cu excepția unuia singur, ”Noua Românie”,   toate partidele ”nou” înființate, sunt de fapt formate din traseiști politici, foști și actuali parlamentari, miniștri, primari, etc…

După tragedia din Colectiv românii au cerut partide noi pentru a-i reprezenta în Parlament.  Partidul Noua Românie este primul partid creat de la zero de patru tineri care nu au mai făcut politică. Este primul partid care nu acceptă traseiști în rândurile sale și care în 4 luni de la lansare a înregistrat mii de cereri de înscriere în PNR, însă doar 45% din cei care s-au înscris au fost acceptați în rândurile partidului. De ce? Probabil din cauza oportuniștilor care forțau ușa de la intrare! 

Dar hai să vedem cam care sunt partidele nou înființate: Partidul România Unită este creat de traseistul politic Bogdan Diaconu, un veritabil urmaș extremist al lui Vadim.

M10 este partidul Monicăi Macovei, cea care a denigrat România la Bruxelles din postura de europarlamentar.

Partidul Național Democrat este format din cei care au plecat din PPDD.

Partidul Puterii Umaniste s-a format după destrămarea Partidului Conservator.

Restul formațiunilor cuprinse în sondaj, nou înființate în 2015, sunt alcătuite din foști lideri de partid, militari în rezervă, agricultori și membri ai unor ONG-uri. Ar mai fi alte două partide :Partidul Botoșănenilor și cel pentru Argeș și Muscel, ce însă  au fost create ca  partide locale.

Dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare, d-stră cu care din partidele nou înființate ați vota?

 Partidul Noua Românie,   Partidul Ecologist Socialist Român, Partidul Național pentru Patrie,  Partidul Comunitar din România, Partidul România Unită, M10, Partidul Național Democrat, Partidul Blocul Unității Naționale, Partidul Frontul Demnităţii şi Identităţii Naţionale,  Partidul pentru dezvoltare și Progres Social, Partidul Puterii Umaniste, Partidul Justiție și Dezvoltare, Partidul Oamenilor Liberi, Partidul Noua Dreaptă,  Partidul Social Democrat al Muncitorilor, Partidul Democrație Directă România, Partidul Noua Revoluție sau  Partidul Agriculturilor din România? 

(Jurnal)

 

1 COMENTARIU

  1. Partidul ”Democrație Directă România”. Cetatean al tarii !!!!! POPORUL ROMÂN. ARE NEVOIE DE TINE !!! ROMÂNIA are nevoie de TINE !!!
    –Democrația Directă iti va da dreptul să decizi soarta ta ,a familiei tale și a copiilor tăi. România este casa noastră.Noi suntem stăpânii ei.Noi trebuie să hotărâm ce este mai bine pentru ea. — A venit timpul ca poporul să își ia destinele în propriile mâini. -Să decida alții in numele tău nu este o soluție prea bună… -Să decizi tu ,asta inseamnă să fi stăpân pe destinul tău . -Sa decizi tu inseamnă să fi un om liber. -Să decizi tu inseamnă că iti pasă . Fii curajos și da dovadă de spirit civic . Democrația Directă implică participarea activă a poporului . — Nu odată la patru ani — ci in permanență , zi de zi . — Poporul român este într-o mare eroare .Nu iși cunoaște drepturile și nu este conștient de puterea sa.Dacă ar conștientiza forța de care dispune , ar putea răsturna guvernul și clasa politica actuala cu o mare și ușoara eleganță. — Dacă vrei libertate si egalitate,dacă vrei liniște și pace,dacă vrei siguranța zilei de mâine atunci singura soluție este Democrația Directă.
    Veniți alături de noi …voi oameni simpli ,oameni frumoși, români de pretutindeni !!! Țara are nevoie de noi.Strigătul ei de durere răzbate din 23 de milioane de sufletele.
    Partidul ”Democrație Directă România” Cetatean al tarii !!! POPORUL ROMÂN. ARE NEVOIE DE TINE !!! ROMÂNIA are nevoie de TINE !!!