DSC01018De la începutul acestei săptămâni (n. red. – 18 aprilie), în zona de intrare în Piaţa Centrală acoperită din Giurgiu, s-a deschis sectorul cu flori, care, până de curând, funcţiona în interiorul Pieţei.

Potrivit declaraţiei administratorului Pieţei, Marian Pavel, pentru publicaţia noastră, această ”mutarea” a avut ca scop crearea unui perimetru dedicat exclusiv comerţului cu flori, astfel încât giurgiuvenii să ştie unde să vină pentru a achiziţiona aceste produse.

Paleta soiurilor de flori care pot fi cumpărate din acest nou-înfiinţat stand este destul de diversificată, iar preţurile variază în funcţie de soi. Astfel, regăsim aici flori importate din Olanda şi Turcia, cum ar fi crinii imperiali (15 lei/firul), trandafirii (8 lei/firul), crizantemele (5 lei/firul), gerbera (3 lei/firul) sau garoafele (1,5 lei/firul), dar şi producţii autohtone de sezon, precum lalelele târzii şi bujorii, preţul acestora fiind mult mai mic – 1 leu/firul. De asemenea, sunt expuse spre vânzare şi coroane de flori, alcătuite fie din flori artificiale, care costă 35 lei, fie din flori naturale, îndeosebi din garoafe, care costă ceva mai mult – 70 lei.

Totuşi, în ciuda faptului că este imposibil ca cineva care trece pe lângă acest sector să nu fie îmbiat de mireasma şi de vasta paletă coloristică florală expusă, vânzătorii cu care am discutat ne-au spus că giurgiuvenii ”nu prea se înghesuie să cumpere flori”, excepţie făcând zilele de weekend sau de sărbătoare.

  1. NICOLAU