fructe si legume confiscate 2

În noaptea de 03/04 aprilie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu împreună cu cei ai Serviciului Rutier şi Biroului de Ordine Publică pentru Mediul Urban de la Poliţia Municipiului Giurgiu au organizat şi executat pe raza municipiului Giurgiu o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii achiziţiilor intracomunitare ilegale şi a evaziunii fiscale.

Astfel, în zona adiacentă Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, au fost identificate şi oprite pentru control în trafic, pe sensul de intrare în ţară, 4 autoutilitare, conduse de P. D., de 24 ani,  P. V., de 40 ani, Ş. M., de 23 ani şi M.D., de 25 ani, ce transportau legume de la două societăţi comerciale din Sofia, Republica Bulgaria, pentru două societăţi comerciale din municipiul Bucureşti.

În urma verificării documentelor de însoţire a mărfii prezentate pentru control, administratorii celor două societăţi comerciale, având în vedere că nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege (nu erau plătitoare de TVA şi nu erau înscrise în registrul operatorilor intracomunitari), au fost sancţionaţi contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite iar cantitatea de 14.333 kg. legume (ardei, roşii, castraveţi, dovlecei, roşii cherry, etc.), în valoare de 17.876 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi ulterior predată unei societăţi comerciale în vederea valorificării.