În ultima conferinţă de presă a acestui an, domnul Toma Petcu preşedintele organizaţiei judeţene a PLR, a ţinut să puncteze faptul că în câteva ore va avea loc la Bucureşti, Congresul Extraordinar al PNM, prin care anumite aspecte pe care instanţa de judecată le-a dat în motivarea de respingere în ceea ce priveşte schimbarea numelui partidului din PNM în PLR. Aceste aspecte, mai spune domnul Toma Petcu,  vor fi remediate prin acest congres, creindu-se astfel premiza ca la primul termen de judecată instanţa să ia act de remedierea tuturor aspectelor prezentate şi să înscrie PLR-ul în registrul partidelor politice şi totodată să accepte modificările de statut care vor fi  supuse aprobării în cadrul acestui Congres Extraordinar.

Profitând de această conferinţă de presă, reprezentantul publicaţiei noastre, i-a adus la cunoştinţă preşedintelui PLR despre declaraţia unui lider PC care a vorbit despre o eventuală fuziune cu PLR. Referindu-se la această variantă, Toma Petcu a spus:  : O analiză pe această temă în biroul politic naţional nu s-a făcut deocamdată şi nici nu cred că se va face prea curând. Posibil să se discute despre fuziuonare în nici un caz de unire cu Pc-ul, pentru că uniţi suntem déjà în cadrul grupului parlamentar… Discuţii separate am avut inclusiv cu domnul Călin Popescu Tăriceanu, este o viziune pe care o avem şi noi parţial. Aceiaşi viziune se pare că o au şi dumnealor. Aşa cum desigur a-ţi observat şi dumneavoastră a apărut déjà în presă cum că liderul actual al PC-ului Daniel Constantin are ceva probleme în organizaţie şi speră ca prin această fuziune să liniştească apele în propriul partid.

Părerea mea personală  – a mai spus președintele Toma – pe care am avut-o într-un grup restrâns de lucru, tot aceeaşi poziţie o voi adopta şi în cadrul biroului politic naţional, aceea de a fuziona sub PLR şi cel mult un partid liberal consevator, nicidecum partid conservator liberal pentru că repet principalul obiectiv pentru care PLR a fost înfiinţat pentru a pune pe partea de dreapta pe eşicherul politic un partid liberal autentic. Este evident faptul că odată cu fuzionarea celor două partide PNL şi PDL, se va naşte un PNL doar cu numele şi de fapt este un PDL care este popular şi nu liberal. Se va naşte un PDL care va fi condus de Vasile Blaga, care nu este liberal şi nu va fi liberal niciodată. Vasile Blaga este socialist pentru că a fost membru de partid în FSN, se va naşte practic un PDL care va pune în aplicare ceea ce ştie mai bine Traian Băsescu şi toţi oamenii care au făcut parte din PDLAş fi de acord cu fuziunea cu PC doar sub forma unui partid liberal conservator – a concluzionat liderul PLR Giurgiu. (I.C.MANDU)

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.