rampa_82707900Câțiva dintre însoțitorii persoanelor cu dizabilități din Municipiul Giurgiu ne sesizau de curând cătât   în oraș cât și în județ, unitățile școlare nu sunt înzestrate cu rampe de acces, deși Legea obligă existența acestora.

La nivelul județului Giurgiu, potrivit declarației purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (I.Ș.J.) Giurgiu, prof. Georgeta Stănescu, pentru publicația noastră, 82 de unități de învățământ din cele 87 ce dețin personalitate juridică au construite rampe pentru accesul persoanelor cu handicap, conform Legii 448/2006 republicată în 2008, art. 5, punctele 1,2,3. Restul de 5 urmează ca în cel mai scurt timp să finalizeze amenajarea acestor rampe destinate elevilor cu dizabilități – preciza prof. Stănescu.

Conform datelor statistice, în peste 50 la sută din școlile din România, copiii cu dizabilitate locomotorie nu au acces, pentru că nu există rampe sau, acolo unde există, acestea sunt prost construite, deși legislația în vigoare prevede o astfel de obligativitate.

( T. Nicolau)