***Florescu a explicat  jurnaliștilor de ce a ales Astra şi nu Dinamo sau Rapid

George Florescu a ajuns  la un acord cu Astra Giurgiu. Mijlocaşul, care s-a despărţit în această iarnă de Arsenal Kiev, din cauza problemelor financiare pe care le întâmpină gruparea din Ucraina, va evolua la Giurgiu până în vară.

După ce au strâns mâna în acest transfer surprinzător pentru echipa giurgiuveană, Dinu Gheorghe, preşedintele Astrei, a declarat că e convins că echipa sa va fi mult mai puternică după transferul mijlocaşului central, George Florescu.  „Da, s-a făcut transferul, e totul închis, nu mai e nicio problemă. Discutăm de mult, dar acum am ajuns la punctul final. Până în vară va juca la noi, dacă ne simţim bine, şi el, şi noi, din vară continuăm.  L-am vrut şi când eram la Rapi;, e un jucător bun, experimentat, care are ceva de spus în fotbalul românesc. A fost chemat la naţională şi de Răzvan Lucescu, şi de Piţurcă”, a mai spus președintele Astrei.                                                                                            Florescu a fost deseori contestat pe când Răzvan Lucescu îl titulariza la naţională, unde-i oferea şi tricoul simbol cu numărul 10. Dinu „Vamă” are și o explicaţie pentru criticile pe care le primea pe atunci fotbalistul: Mijlocaşul în vârstă de 28 de ani a mai fost în negocieri şi cu Dinamo şi cu Dnepr – locul 2 în Ucraina, însă până la urmă a ales oferta venită de la Astra. Este pentru prima dată în cariera sa când joacă în Liga  – a explicat Dinu Gheorghe. Florescu a debutat în liga secundă, la „U” Cluj, de unde s-a transferat la Sheriff Tiraspol. După aventura în Republica Moldova, fostul internaţional român a mai trecut pe la Torpedo Moscova, Midtjylland şi Alania Vladikavkaz, iar în 2011 a semnat cu Arsenal Kiev.

***George Florescu a strâns până în prezent 11 selecţii pentru naţionala României, începând cu anul 2010. De ce a ales Floorescu echipa de la Dunăre? Motivul e simplu, în viziunea mijlocaşului care va debuta în Liga lui Mitică la 28 de ani: „Chiar dacă m-au curtat mai multe echipe din Liga I, aşa e în fotbal, doar una câştigă. Iar acesta este Astra. Am ales gruparea din Giurgiu datorită faptului că aici există stabilitate financiară, aşa că nu mi-e teamă de faliment, nu la Astra! Sper cât mai repede să revin la forma care m-a consacrat. Sunt bine pregătit din punct de vedere fizic, aşa că, de ce nu, mă gândesc şi la echipa naţională. Mi-ar plăcea să fac parte din loturile pentru meciurile cu Ungaria şi Olanda, dar mai important este ca echipa noastră să câştige decât să fiu eu convocat”, a mai declarat George Florescu. (JGR)