În noaptea de 14/15 , poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor şi Poliţiei Municipiului Giurgiu, cu sprijinul Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Giurgiu, au identificat la intrarea în ţară, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu –Russe, într-un autocar de linie al unei firmei ce efectueaza curse Bucureşti – Istanbul, pe I. MARIA ( 30 ani), din localitatea Câmpulung Muscel, judeţul Argeş şi pe C. IONA ( 60 ani), din municipiul Bucureşti, ce aveau asupra lor, în bagaje, cantităţile de 38 şi respectiv 21 recipiente de apă de toaletă, purtând însemnele unor mărci protejate.

Întrucât aceste produse prezentau urme de contrafacere, au fost ridicate în vederea expertizării lor de către titularii de marcă, urmând ca împotriva celor două persoane să fie efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unor produse contrafăcute.

Tot cu această ocazie, în bagajele mai multor călători din autocar, au fost găsite 200 de pachete ţigarete diverse mărci, care nu aveau aplicate timbrul fiscal, pachete achiziţionate din Turcia şi Bulgaria.

Împotriva acestor persoane s-a luat măsura sancţionării contravenţionale de către lucrătorii vamali iar întreaga cantitate de ţigarete a fost ridicată în vederea confiscării.