DSC09642Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu au descoperit ascunse în două mijloace de transport, aproximativ 250 pachete de ţigări, trabucuri, flacoane de parfum şi 451 articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, produse susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetăţeni români au încercat să le introducă ilegal în ţară. 

             * În data de 14.03.2016, ora 21.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară la volanul unui autoturism marca BMW, cetăţeanul român Alin S, în vârstă de 32 de ani, domiciliat pe raza județului Dolj.

Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră, ajutaţi de câinele de serviciu Nacasa – specializat în detectarea tutunului, au descoperit, în locaşul roţii de rezervă şi în capitonajul portbagajului, 100 de trabucuri şi 240 de pachete de ţigări, iar în bagajele personale, 41 flacoane de parfum şi  356 articole de îmbrăcăminte (pantaloni, treninguri, tricouri) toate inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente legale.

* Câteva ore mai tarziu, în jurul orei 00.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean turc, la volanul unui autocar marca Mercedes care circulă pe ruta Istanbul – România.

Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în cala autocarului, în mai multe pungi din plastic 95 de perechi de încălţăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

 

La cercetări, s-a stabilit că bunurile aparţin cetăţeanului român Iulian T., în vârstă de 24 de ani. Acesta  a declarat că a cumpărat bunurile dintr-un bazar din Istanbul, urmând să le ofere cadou unei echipe de fotbal.

În ambele cazurile, bunurile în valoare totală de 62.000 lei, dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.

 

 Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu – inspector principal de poliţie Coman Bogdan;