Țigări în valoare de 30.000 de lei, descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni

0
137

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat un șofer de microbuz, cetățean bulgar, care transporta 1.340 de pachete cu ţigarete, nedeclarate și  ascunse în compartimentul marfă, printre produse alimentare. Bunurile, estimate la o valoare de 30.000 lei, au fost ridicate de către autorități în vederea continuării cercetărilor.

În seara de 19.11.2021, în jurul orei 20.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 46 de ani, aflat la volanul unui microbuz.

În urma analizei de risc, mijlocul de transport a fost selectat pentru efectuarea unui control amănunțit, ocazie cu care, poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea de  26.800 de țigarete, nedeclarate și ascunse printre marfa transportată. Șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență pentru aceste bunuri.

Întreaga cantitate de țigarete, estimată la o valoare de 30.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări față de cetățeanul bulgar, pentru săvârșirea infracţiunii de “deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu,  fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege”, faptă prevăzută de articolul 452 alin. 1 litera h din Legea 227/2015” – transmite Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)