Țigarete în valoare de 10.400 de lei, ascunse într-un microbuz, descoperite la P.T.F Giurgiu!

0
158

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat un cetățean bulgar care transporta, într-un microbuz, ascunse în podea, 520 de pachete cu ţigarete.

În data de 12.06.2021, în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 40 de ani, aflat la volanul unui microbuz.

În urma analizei de risc, microbuzul a fost selectat pentru efectuarea unui control amănunțit, iar poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea de  10.400 de țigarete, nedeclarate și ascunse în podeaua mijlocului de transport, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență.

Întreaga cantitate de țigarete, în valoare de 10.400 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări față de cetățeanul bulgar, pentru săvârșirea infracţiunii de “deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege”, faptă prevăzută de articolul 452 alin. 1 litera h din Legea 227/2015.

(Jurnal)