Telefoanele și laptopurile second hand recondiționate, la mare căutare! Află de ce?

0
275

Un smartphone nou nu mai este neapărat prima alegere pentru cei ce doresc să și-l schimbe pe cel vechi. Românii au început să cumpere și telefoane sau laptopuri recondiționate.

Dispozitivele second hand, cărora le sunt înlocuite piesele stricate sau uzate, arătând ca unele noi, sunt la mare căutare în ultimul timp, existând firme care le vând, dar care oferă și garanții ale acestor achiziții.

Astfel, companiile iau telefoane de la clienți, le verifică, le recondiționează, apoi le revând mai departe. Prețul de cumpărare depinde de starea aparatului.

Piesele folosite pentru recondiționare sunt noi. După ce sunt reparate, telefoanele sunt din nou verificate.

Vindem telefoanele de generație mai veche într-o stare excelentă cu garanție de 12 luni și cu preturi chiar și cu 50% fară de ce găsim la magazine online pentru telefoanele noi. Oamenii simt că fac o alegere smart, cumpără un telefon la un preț mult mai mic cu aproape aceleași avantaje pe care le ai atunci când cumperi un telefon nou”, a explicat cofondatorul unei platforme online.

Acest tip de vânzări a crescut de 5 ori în ultimul an. Tocmai pentru că cererea este extrem de mare, au apărut numeroase magazine care vând calculatoare și telefoane recondiționate.

Dacă până acum românii erau fruntași la cumpărat telefoane noi, în ultimul timp tendința este cu totul alta.

De asemenea, sunt recondiționate și echipamente IT: servere, stații grafice sau laptopuri.

(Jurnal)