De la o vreme încoace postul de televiziune Antena 2 și-a făcut un obicei din a face educație prin cultură, astfel încât, cum deschizi televizorul, indiferent că este vorba de emisiunea lui Cristi Brancu, a lui Capatos, Mihai Morar sau de Telefonul de la Miezul nopții, ei bine, permanentul invitat, mistuit de morbul culturii pe care a consumat-o, cum singur recunoaște, îndă de tânăr, de pe etichetele de votcă și wiscky, este nimeni altul decât irepugnabilul Serghei Mizilllll! Această eminență străvezie a vremurilor pe care le traversăm!

Și ce lucruri minunate ne spune academicianul bodegilor, alături cu o altă entitate aparținând lumii bulevardiere, bucureștene, George Papari! De exemplu că nu mai vorbește cu ruda sa Oana Mizil, că nu s-a trezit din beție 22 de zile și că în urma unei astfel defapte de eroism, era ”să o mierlească!”

Mai aflăm cu stupoare că domnul Papari nu o mai salută pe geniala, pe morala , pe superlucida Vica Blochina și multe alte teme de astea de cultură generală atât de utile nouă, tuturor. În emisiunea Confidențe Papari ne surprinde (crede el!) cu faptul că după Revoluție, prietenul său a fost prigonit de noua putere, și că, vezi Doamne!, preitenul său de pahare ar trebui considerat un dizident al noului regim instalat la București, fiindcă ” hlizibilul” personaj continuă să lupte cu sistemul așa cum a făcut și pe vremea ailaltă !…Și dă-i și luptă, și mai pune în pahare…! Că beat fiind a devastat o cameră de hotel si că a aruncat toata mobila de la etajul 6…Evident, ca o formă de protest la adresa comunismului! Halal disidență! Mai aflăm din gurița prea puțitoare a hilarului personaj că s-ar fi refugiat la Hamburg unde a făcut parte din cea mai temută rețea de traficanți de droguri! Și toate astea, omul nostru, le mărturisește în direct, pozând în eroul de la Termopille. Apoi sare într-un alt registru, aratându-ne picturile realizate de mâna sa, mână a cărei piele abia se mai distinge de atâtea tatuaje, trecând ușor, ușor la partea filozofică a discuției, povestindu-ne, cu lux de amănunte, cum s-a oprit el, la întoarcerea de pe alte meleaguri, în prima cârciumă din aeroport și cum a băut zeci de ore în șir, după care s-a bătut și s-a scuipat cu toată lumea, după care , dezgustat de lumea în care s-a întors, s-a dezbrăcat și s-a plimbat ore în șir, gol, prin aeroport! Asta da erudiție!

Dar vine rândul unei alt post de televiziune să creeze contextul ideal pentru un exercițiu de educație, emisiune la care, același personaj spune aceeași poveste incredibilă, reporterița, părând lovită în cap cu leuca a întreabt stânjenită: “- Și Poliția nu a avut nimic de zis…?” Moment în care în mijlocul unui râs grotesc, intens exersat Serghei răspunde: ”Nuuuu, nimic, că oamenii mă cunosc și le sunt simpatic!” Bravos națiune! Trăiască paza și ordinea în România!

Așa că dragi tele-copii , dragă tânără generație, ia aminte!

De neuitat este interventia pe care regretatul arhitect Roguțchi a avut-o, în direct, la o astfel emisiune TV, arhitectul cunoscând foarte bine personajul: ”- Ai ajuns la televizor măi lepră? Acum ai ajuns și model ?” Cam atât am avut de spus, mulțumind tabloidelor media pentru porția de cultură și educație pe care ne-o livrează seară , de seară!

Spill Cuitu

 

11 COMENTARII

  1. romania ar fi mai saraca fara povestile lui serghei si a lui papari.de pe pielea lor multica tine spill coitu mancati paine.altfel ati manca rahat cum faceti zi dezi.cel putin serghei este sincer nu ca toti inventatii pe care-i prezinta mass media audio video.nu fii ofticat coituleeeeeeeeeeee

  2. Grobian,cu un ras isteric,pornit din senin si oprit la fel de brusc,cu bratele pline de tatuaje „ca baietii”,se lauda ca a facut parte din „gasca lui Nicusor” si-si da cu parerea despre diferite evenimente asa-zis mondene.Mai mult ca sigur ca pentru aceasta prestatie este si platit de posturile TV,preocupate numai de rating.Nu este deloc surprinzator ca are adepti,am vazut in fata unui liceu un grup de elevi,baieti si fete,care se intreceau la fumat,iar unele fete injurau mai abitir decat baietii.Astfel sintagma „expresii de maidan”nu mai are nicio relevanta,maidanul s-a mutat la oras,pe asfalt,la intrarea in scoli,in parcuri,in autobuze,peste tot.Iar daca mai luam in consideratie si prestatia invatatoarei spagare care ii certa pe parinti ca nu dau mai multi bani pentru cadouri avem tabloul complet.!!

  3. Faptul ca Romania decade din ce in ce mai mult social, economic, cultural, moral nu este deloc surprinzator atata timp cat exista nulitati care sa aprecieze alte nulitati. Media vinde prostia, incultura, decadenta pentru ca din pacate sunt destule nevertebrate care aprecieaza gunoiul uman ridicat la rang de vedeta

  4. Cica „Romania ar fi mai saraca fara povestile lui Serghei…”.Cred ca Romania ar fi mai bogata daca televiziunile ar promova si oameni valorosi,ca de exemplu acel tanar din Ramnicu Valcea,care a castigat Marele Premiu la un concurs de inventii din SUA,iar americanii l-au rasplatit cum se cuvine,in afara de bani ,acordand numele sau unui obiect ceresc.Aceasta performanta deosebita a fost foarte putin mediatizata,motivul fiind faptul ca acest tanar valoros a beneficiat de o bursa din partea Fundatiei „Dan Voiculescu”.De aici se vede pana unde poate merge ura si invidia in spatiul carpato-dunareano-pontic!

  5. Romania ar fi mai saraca fara povestile celor doi bufoni, aprecia cineva…. eu cred ca Romania ar avea mai mult de castigat daca astfel de personaje nu ar fi promovate avem talente adevarate in toate domeniile, avem tineri valorosi cu simtul umorului, adevarati comedianti asa ca nu inteleg cum poate aprecia cineva ineptiile si cretinitatile celor doi indivizi care sunt ridicoli si penibili.
    Daca v-ati uita la filme de comedie, ati merge la spectacole de stand-up comedy, poate ca ati invata sa apreciati adevarata fata a umorului de buna calitate. Este adevarat ca acest lucru implica si putin efort de a gandii, insa nu doare…incercati.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.