Consilierii judeţeni au avut de aprobat săptămâna trecută şi hotărârea privind desemnarea unui alt membru al Consiliului de Administraţie al Teatrului Valah, după demisia consilierului judeţean Ion Gaghii Preşedintele Consi-liului Judeţean, Dumitru Beianu, a desemnat ca membru pe Nina Carmen Crişu, şef serviciu juridic – contencios administrativ, Consiliul Judeţean Giurgiu. Numai că, după aprobarea hotărârii, unii consilieri s-au arătat nemulţumiţi de faptul că Teatrul Valah funcţionează ca teatru de proiect, el fiind de fapt teatru de spectacol.

 

“În Comisia de cultură am audiat de trei ori conducerea teatrului. La această oră teatrul este într-o situaţie ambiguă!. În 2005 s-a aprobat ca teatrul  să fie o instituţie de proiect, până în anul 2008, la fel, iar acum după ce s-a aprobat organigrama s-a elaborat alta care exclude personalul artistic. Ei oficial sunt ba instituţie de spectacol, ba de proiect, dar lucrează ca instituţie de repertoriu. Dacă respectăm organigrama trebuie să disponibilizăm toţi actorii!. Trebuie să lămurim odată pentru totdeauna care este forma de organizare a teatrului. Această instituţie va rămâne golită de actorii oraşului, 99,99% din teatrele din România sunt teatre pe bază de repertoriu.

 

Singurul care funcţionează pe bază de proiect este Teatrul Metropolis din Bucureşti,” a declarat consilierul judeţean, Mircea Saulig.

 

Cristiana MACARIE