61568107Foto: Oare cu acest pix a scris miliardarul toate cele 5 cărți sau din când în când a mai schimbat pasta?  

 

Un gest inedit din partea omului de afaceri Ioan Niculae, finanțatorul echipei ASTRA Giurgiu, care  a cerut în instanţă să nu îi fie luate în calcul cele cinci cărţi scrise după gratii!  El a mai   declarat că vrea să renunţe la scăderea pedepsei cu cele 150 de zile de care ar beneficia în urma cărţilor scrise. 

 Miliardarul deși avea o primă decizie favorabilă de la Judecătoria Găeşti, procurorii DNA au contestat-o. Astfel Tribunalul din Dâmboviţa urma să decidă dacă omul de afaceri Ioan Niculae va fi eliberat condiţionat, după opt luni petrecute după gratii. La termenul din 7 decembrie, procurorii DNA au cerut însă  amânarea procesului. Ei au solicitat ca la dosar să fie depuse și documentele  întocmite de conducerea Penitenciarului Găești și de comisia de eliberări condiționate, documente referitoare la cele cinci lucrări științifice redactate pe parcursul celor opt luni petrecute de Niculae în Penitenciar.

 Cei de la DNA au invocat faptul că, deși Ioan Niculae ar beneficia de o reducere a pedepsei cu cinci luni ( câte 30 de zile pentru fiecare lucrare științifică ) în dosarul întocmit de conducerea Penitenciarului nu se regăsesc nici măcar titlurile lucrărilor.

 Ioan Niculae execută din aprilie 2015 o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare în dosarul „Mita la PSD”.

Ioan Niculae a mai făcut o cerere de eliberare condiţionată, care i-a fost respinsă la data de  31 august 2015 de Judecătoria Găeşti şi o lună mai târziu de către Tribunalul Dâmboviţa. Judecătorul a amânat şedinţa pentru 19 februarie. Până atunci, mai mulţi experţi vor trebui să citească cele cinci cărţi şi să stabilească dacă au valoare ştiinţifică.  În legătură cu gestul surprinzător al miliardarului părerile sunt împărțite: in timp ce unii au considerat că este o dovadă de bun simț alții consideră că mai degrabă este vorba de teama ca cei care l-au ajutat să scrie aceste cărți să nu fie, la rândul lor, trași la răspundere!

De precizat că Ioan Niculae a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București, pe data de  2 aprilie, la doi ani și șase luni de închisoare cu executare, iar fostul președinte al Consiliului Județean Brăila Gheorghe Bunea Stancu a primit trei ani închisoare cu executare, în dosarul „Mită la PSD”. 

Ioan Niculae, acționar principal al grupului Interagro SA, a fost acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

(Jurnal)

 

1 COMENTARIU

  1. Degeaba își închipuie unii că va fi prea curând si vreun dosar „Mită la PDL”.Sau poate există,dar este ținut la sertar ,desi declarațiile unui fost ministru de-al lui Boc se referă la milioane de euro obținuți din mită care se îndreptau către trezoreria PDL,sume concrete cu destinații clare pentru campaniile electorale conduse de Musiu Blaga,dar DNA vrea să ne amintească în permanență că trăim în țara unde proverbul „pentru unii mumă,pentru alții ciumă” este de mare actualitate!