Jurnal Giurgiuvean

Târgul de la Călugăreni, închis pentru animale din cauza pestei porcine africane

Într-o recentă discuţie avută cu primarul comunei Călugăreni, Marin Voinea, acesta ne preciza faptul că, de aproximativ trei săptămâni, de la primele semne la nivel naţional ale pestei porcine africane, a luat decizia interzicerii comercializării de animale de orice fel în perimetrul târgului din localitate.

„Nu vrem să avem probleme, să nu sufere locuitorii comunei noastre, şi nici alţi producători care ar fi vrut să vină şi să vândă aici animale sau păsări”, ne spunea primarul Voinea.

Referindu-se la vremea extrem de capricioasă din ultimele zile, primarul comunei Călugăreni ne preciza că, din fericire, doar patru gospodării au fost inundate, şi nu foarte grav.

„Am avut câteva zone, pe DJ 603, unde, din cauza lucrărilor de modernizare ale drumului, apa nu a avut unde să se ducă, şi a pătruns în curţile oamenilor. Din fericire, pagubele nu au fost însemnate!”, a mai declarat Marin Voinea.

Referindu-se la proiectele aflate în derulare sau care urmează a fi începute în comuna pe care o păstoreşte, primarul comunei Călugăreni ne-a precizat:

„Am semnat contractul de finanţare cu privire la achiziţia unui utilaj de tip WOLA, pentru situaţii de urgenţă, a cărui valoare este de 80.000 de euro. De asemenea, ne-a fost aprobată finanţarea pentru un proiect de modernizare a Liceului Agricol din comună, avem urcat pe SEAP proiectul, urmează evaluarea ofertelor şi desemnarea câştigătorului. De asemenea, avem în procedură de licitaţie modernizarea a 10 kilometri de drum de interes local, dotări la liceu şi la şcoala generală din Călugăreni (câte cinci miliarde de lei vechi pentru fiecare din aceste două ultime obiective), modernizare cu mobilier la Dispensarul din comună (circa trei miliarde)”

O veste bună pentru copiii comunei este, conform informaţiilor primite de la primarul Marin Voinea, construirea unei grădiniţe cu program prelungit, pentru care se mai aşteaptă doar avizul ISU, apoi urmând să se dea ordinul de începere a lucrărilor.

(Jurnal)

Exit mobile version