„Târg” inedit pentru ocuparea locurilor de muncă

0
304

Proiectul „Intervenții integrate pentru ocuparea forței de muncă în regiunea de cooperare transfrontalieră, Giurgiu-Ruse” a renunit la Giurgiu, în incinta hotelului VLASCA, miercuri, 14 februarie, aproximativ 20 de firme care au venit cu o vastă ofertă de muncă, cele mai multe locuri de muncă oferite fiind cele de ingineri, sudori, electricieni, tâmplari(pvc), lăcătuș, vopsitor, coafor , frizer, bucătar, barman, ospătar.

Obiectivul proiectului au fost elevii din clasele a XII-a din cadrul grupurilor școlare, cu media de admitere scăzută și cu șanse minime de angajare la terminarea studiilor, darși șomerilor indemnizați sau neidemnizați.

Informarea a fost un real succes deoarece au fost prezenți peste 100 de giurgiuveni (cei mai multi tineri)  care au conștientizat importanța dobândirii competențelor care să îi califice pentru obținerea unui loc de muncă, prin cursuri de calificare. Organizatorii și-au manifestat speranța că, în final și pe un termen mai îndelungat, proiectul să contribuie la scăderea somajului.

   În urma unei analize efectuate la nivelul județului este nevoie de îmbunătățirea competențelor profesionale prin cursuri de formare profesională oferite de CRUCEA ROȘIE GIURGIU:

  • Operator Calculator electronic – curs de inițiere
  • Competente Antreprenoriale curs de inițiere
  • Limba Engleză –  curs de inițiere
  • Tractorist Agricol – curs Calificare
  • Lucrător în cultura plantelor – curs Calificare

(L. Balaban)