Sute de parfumuri și blue-gens găsite în bagajele unor contrabandiști ce veneau de la Istanbul

0
84

confiscate-giurgiu-0302 (1)

În dimineața zilei de 26 februarie, în jurul orei 3.30, dimineața,  polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu împreună cu polițiști de la Poliția Municipiului Giurgiu au oprit pentru control un autocar ce efectua curse regulate de persoane pe ruta Turcia – România și se deplasa pe raza municipiului Giurgiu, către București.

În urma controlului efectuat au fost identificate cinci persoane care aveau în bagaje, 222 pantaloni tip blue-jeans, 71 eșarfe, 55 fuste, 40 treninguri, 230 perechi pantofi sport și 841 parfumuri, toate fiind susceptibile de contrafacere care au fost achiziționate din bazarul din orașul Istanbul, Turcia, în vederea comercializării pe teritoriul României.

Polițiștii au deschis în cauză dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori iar toate bunurile mai sus menționate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Tot în cala aceluiași autocar au mai fost identificate 120 pachete țigarete care aparțineau unei femei de 52 ani, din  București, pentru care nu a putut prezenta documente de proveniență, aceasta fiind sancționată contravențional și i-au fost confiscate țigările. 

(Jurnal)