Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – PTF Giurgiu au descoperit în cala unui autocar 212 flacoane cu parfum inscripţionate cu numele unor firme cunoscute…

În data de 27 septembrie, ora 9.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un cetăţean turc la volanul unui autocar marca Mercedes ce aparţine unei firme de transport ce efectuează curse pe ruta Turcia – România. Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în cala autocarului, în 4 pungi din plastic, 212 flacoane cu parfum inscripţionate cu numele unor firme cunoscute. În urma cercetărilor s-a stabilit că bunurile aparţin cetăţeanului turc Mete K., în vârstă de , în vârstă de 37 ani, pasager în autocar. Acesta a declarat că a cumpărat bunurile din Istanbul – Turcia cu scopul de a le comercializa în diferite pieţe din Bucureşti.  Existând suspiciuni că produsele sunt contrafăcute, bunurile în valoare de 21.200 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea expertizării.

Poliţiştii de frontieră au întocmit bărbatului dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază titularul mărcii înregistrate.( Jurnal)