Suspiciune de contrabandă cu măști de protecție la Vama Giurgiu-Ruse

0
1153

Cu puțin timp în urmă, postul de televiziune România TV anunța că, la Punctul de Trecere a Frontierei Ruse (Bulgaria) a fost oprit un cetățean român, asupra căruia s-au găsit, spunea reporterul RTV, circa 20.000 de măști de protecție chirurgicale.

Imaginați-vă ce afacere ar fi fost, în condițiile în care o astfel de mască se vinde la suprapreț în România, chiar și cu 5 lei, deci profitul ar fi fost de vreo 100.000 de lei”, mai afirma reporterul.

Contactat telefonic, corespondentul nostru la Ruse, Simeon Trifonov, a precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”:

Într-adevăr, a fost surprins un cetățean român cu măști asupra lui, dar nu erau măști chirurgicale de protecție, ci erau măști de protecție anti-praf, ca cele folosite în construcții, astfel că nu s-a pus problema punerii în aplicare a legislației ce interzice exportul din Bulgaria a materialelor și medicamentelor utilizate în combaterea coronavirusului”, a mai spus Simeon Trifonov.

De asemenea, corespondentul „Jurnal giurgiuvean” la Ruse a mai precizat, pentru publicația noastră, faptul că niciunul dintre testele făcute ieri, 11 martie, unui grup de cetățeni români opriți în Vama bulgară, venind dinspre Italia, nu a iești pozitiv pentru coronavirus. „Cei care au fost controlați și testați aveau simple forme de răceală sau o banală gripă”, a mai precizat Simeon Trifonov.

(Jurnal)