Surpriză! O nouă categorie de români va scăpa de plata impozitului

0
436

Surpriză pentru o categorie de români! Aceștia vor scăpa de plata impozitului, potrivit unui  proiect de lege intrat recent în dezbaterea Senatului.

Mai exact, vor scăpa de impozit pensionarii care oferă spre închiriere studenților, elevilor și persoanelor ieșite din sistemul de protecție socială spații din locuințele proprii.

O măsură care, potrivit inițiatorilor actului normativ, are scopul de a combate fenomenului de izolare cu care se confruntă persoanele vârstnice, în special după retragerea din activitate. Categoriile de pensionari care ar putea beneficia de scutirea impozitului pe venit sunt cei cu pensii pentru limită de vârstă, pensie anticipată sau pensie anticipată parțială în sistemul public de pensii.

În plus, proiectul de lege prevede inclusiv scutirea de la impozitul pe locuință proporțional cu suprafața închiriată, conform contractului de închiriere și care ar urma să își producă efectele începând cu data de 1 a lunii următoare celei în care persoana depune documentele justificative. Nerespectarea condițiilor impuse de proiectul de lege privind scutirea la impozit a pensionarilor care închiriază locuința constituie infracțiune de evaziune fiscală.

(Jurnal)