La scurt timp de la apariţia, în ediţia trecută a „Jurnalului giurgiuvean”, a dezvăluirilor legate de afacerile  dubioase ale preşedintelui Automobil Clubului Român, Constantin Niculescu, fostul – de acum – director al filialei Giurgiu, Ion Toma, demis în mod abuziv, a avut amabilitatea de a răspunde, în exclusivitate, câtorva întrebări adresate de publicaţia noastră.

Reporter – Care a fost motivul demiterii dumneavoastră şi cum s-a întâmplat asta?

Ion Toma – Demiterea mea a survenit ca urmare a apariţiei deciziei de destituire, pe care am

primit-o pur şi simplu, vineri, 19 noiembrie, la ora 14, când am şi fost somat să predau toată gestiunea. La acea vreme am văzut, pe decizia de încetare a contractului meu de muncă, faptul că mi se acorda un preaviz de 5 (cinci) zile, contrar prevederilor Codului Muncii, care prevede 30 de zile preaviz pentru persoanele cu funcţii de conducere sau 15 zile pentru cei din executiv. Motivul care a dus la demiterea mea este legat de faptul că, în cadrul şedinţei de comitet executiv din data de 9 septembrie,

i-am scos pe masă lui Constantin Niculescu firmele la care este acţionar majoritar sau unic administrator cu puteri depline, cerând explicaţii asupra faptului că în spaţiile ACR, cu utilajele ACR, cu salariaţii ACR, dar cu 0 (zero!!) angajaţi la unele din firmele căpuşă există activitate, şi chiar profit! Explicaţiile cu pricina nu

mi-au parvenit nici în ziua de azi. Atunci am spus că sunt dispus să merg până la capăt, dar am încredere în justiţie că va demonstra faptul că actul de destituire este un abuz şi mai mult este lovit de ilegalitate!

R – Când a început declinul ACR şi care a fost motivul pentru care nu aţi plecat?

I.T. – Declinul cred că a început în momentul în care s-a încercat, de către Constantin Niculescu, inducerea în eroare a tuturor celor din comitetul executiv. Asta se întâmpla acum circa zece ani, când personal am simţit la nivelul filialei Giurgiu lipsa de investiţii, nici în ateliere, nici în autoturisme de asistenţă. Nu am plecat pentru că eram de prea mulţi ani în ACR, şi sunt un acerist convins, cu toate că ceea ce am câştigat eu se află mult sub limita credibilului (circa o mie de lei lunar în ultimii doi ani).

R – Când aţi sesizat că preşedintele Niculescu băgase mâinile cu lăcomie, până la gât, în patrimoniul ACR?

I.T. – Am sesizat acest lucru în momentul în care spre SC AUTOTURISMUL SRL al cărui administrator unic este Constantin Niculescu, cu majoritatea acţiunilor în proprietatea sa, a trecut activitatea de inspecţie tehnică (cele zece linii ITP complete plătite cu banii ACR) prin declaraţie pe proprie răspundere că acele linii ar aparţine societăţii amintite, continuând cu introducerea pe ordinea de zi trecerea şi a activităţii şcolii de şoferi tot spre SRL-ul patronat de el. M-am opus cu vehemenţă, în plen, ca acest lucru să nu se întâmple. De aceea, discuţiile au fost amânate, iar între timp eu

m-am documentat asupra firmelor căpuşă ale lui Niculescu. În momentul în care am citit acţionariatul şi administraţia firmelor cu pricina, am rămas perplex: Niculescu deţinea şi peste 60% din acţiunile unora dintre SC-uri, cum este cazul SC ACR Broker Asigurări Reasigurări SRL!

R – Care au fost motivele pentru care nu aţi reacţionat încă de atunci?

I.T. – Am reacţionat, am cerut explicaţii, şi… am fost exclus din comitetul executiv.

R – Mai sunt şi alţii în situaţia dumneavoastră, de persona nongrata?

I.T. – Desigur. În primul rând, cea mai cunoscută este fosta directoare a filialei interjudeţene ACR Buzău – Ialomiţa – Vrancea, Mariana Giugula, care a fost destituită tot în mod abuziv ca urmare a unor dezvăluiri referitoare la motelul Nehoiu, construit cu bani mulţi şi nefolosit nici în ziua de azi. Posibil să mai fie şi alţi colegi, nemulţumiţi de faptul că au fost înşelaţi în privinţa multor acţiuni ale lui Niculescu.

R – În faţa acestor evidenţe, privind hoţia lui Constantin Niculescu, ce au avut de spus cei din Comitetul Executiv?

I.T. – Comitetul Executiv este alcătuit din 13 persoane, dintre aceştia doar patru (acum trei) sunt directori de filiale din ţară, restul fiind doar apropiaţi ai lui Niculescu. Aş vrea să vă mai spun cine este înlocuitorul meu: Carmen Fânaru, cea care a deţinut funcţia de colaborator juridic şi care a parafat unele acte constitutive ale firmelor lui Niculescu. Deci, cine să reacţioneze?

R – Cât de motivante au fost câştigurile dumneavoastră materiale la ACR de-a lungul ultimilor ani, dar şi pentru colegii dumneavoastră?

I.T. – Nu am luptat pentru câştiguri, am luptat să ţin ACR Giurgiu în picioare, contrar intenţiei lui Niculescu de a desfiinţa majoritatea filialelor unde avea directori incomozi. Din contră, am adus bani de acasă pentru ACR Giurgiu, de cele mai multe ori! Salariul angajatei de acolo, era de 477 de lei, tot atât câştiga şi mecanicul, iar eu, ca director, aveam salariu, în ultimii doi ani, de circa 900 – 1000 de lei.

R – De ce a pierdut ACR avizul de a desfăşura cursuri auto, când el a fost multă vreme principalul gestionar al acestui obiect de activitate?

I.T. – Pentru că Niculescu a vrut să treacă activitatea pe firma sa, unde trecuse şi liniile de ITP. De aceea, după ce am luptat, personal, pentru introducerea şcolii ACR pe lista Ministerului Transporturilor, pentru acreditare, el s-a luptat să o scoată de pe acea listă, având interese personale.

R – Ce făcea preşedintele ACR în timp ce dumneavoastră vă chinuiaţi cu o dotare îmbătrânită şi cu o acută lipsă de investiţii?

I.T. – Se plimba cu maşini scumpe, care consumau tone de combustibil pe lună, efectua foarte multe deplasări în străinătate, se ocupa de investiţii de miliarde de lei vechi în hoteluri şi hoteluri plutitoare – unele dintre cele din urmă chiar cu nume de sfinţi – pe care le-a vândut sau nu le-a dat în folosinţă. Pe scurt, provoca pierderi!

R – Care a fost motivul pentru care vi s-a spart sediul şi în ce context s-a produs acest abuz?

I.T. – Eu i-am informat că sunt în spital, astfel că nu aveau voie să se apropie de sediu. Mai mult, cândva am afirmat că aş deţine, în sediul filialei, documente compromiţătoare la adresa lui Constantin Niculescu, o parte dintre acestea fiind prezentate şi în şedinţa din 9 septembrie, a comitetului executiv. Era clar că voiau acele acte, din moment ce veniseră cu răngi, cu alte ustensile, şi… opt persoane!

R – Cine este vinovat de această atitudine de forţă şi de ce s-a dorit intimidarea dumneavoastră?

I.T. – Niculescu. Iar motivul a fost să-mi astupe gura, lucru greu de realizat, deoarece doar exterminarea mea fizică ar putea duce la acest lucru, la împlinirea „visului” lui Niculescu.

R – Sunteţi unul dintre cei care l-au sprijinit pe Constantin Niculescu în toată activitatea sa. Veţi putea să-l acţionaţi penal pe omul în care aţi crezut orbeşte?

I.T. – DA! Categoric, îl voi acţiona penal, pentru că sunt total nevinovat, şi am slujit această asociaţie timp de un sfert de secol, fiind cel puţin zece ani printre fruntaşi pe ţară.

R – Credeţi că aveţi vreo şansă de a câştiga acest război cu caracatiţa creată de Niculescu şi de oamenii acestuia, ce formează majoritatea în structura de conducere a ACR?

I.T. – Cred orbeşte în justiţia română, chiar dacă, cu multe ocazii, chiar în plenul comitetului executiv, acest Niculescu, care a pierdut toate procesele intentate de foşti angajaţi, vorbea foarte urât despre judecători. ACR a plătit sume enorme, nerecuperate nici la această dată de la persoana vinovată. Eu nu am nicio vină, poate doar pe aceea că am avut încredere în minciunile lui Niculescu, una dintre acestea fiind actul adiţional nr. 2/27.09.2010 încheiat pe 1 septembrie 2010, înainte de hotărârea comitetului executiv de evacuare a societăţii cu pricina. Actul adiţional nu se referă la ultimul contract, semnat în 2008, ci la cel semnat iniţial, în anul 2003, pentru o perioadă de cinci ani!

R – Cum v-aţi apărat împotriva acestui abuz?

I.T. – Am acţionat în justiţie.

A consemnat,

D.C.

41 COMENTARII

 1. a furat niculescu ACRSI ACUN NU STIE PE UNDE SA SCOATA CAMASA ,MOSULE NENOROCIT PLECA IAINTE SA TE .
  GANDESTETE CA TAICATU SE INTOARCE IN MORMANT A MURIT INTR-UN AZIL DE BATRANI SINGUR SI PARASIT DE DICTATORUL NICULESCU.
  TOMA ARE DREPTATE ,TINEO ASA TOMITA CA REUSESTI SA DAI JOS PUTREGAIUL COMUNIST.
  GABRA CU VIAGRA .LENA MANCATA DE CANCER SA VA MAMANCE VIEMI PE TOTI ATI MANCAT BANI OAMENILOR. NENOROCITILOR

 2. Urmaresc de ceva vreme subiectul ACR. Pe forum de automobilisti, pe facebook, pe youtube, si cred ca oamenii astia nu sunt nebuni cand spun ca Niculescu si-a bagat mana pana la gat in banii ACR ului.
  Ce am citit si ce se vede cu ochiul liber, este ca ACR ul se duce la vale rau de tot. Pe vremea cand eram in liceu, mergeam cu tata la serviceul ACR pentru revizii, acum din ce am citit pe net, reese ca Acr nu mai are autorizatie de service auto de catva ani buni. Candva era ca un monopol pe piata ACR, acum e vai da mama lui. Nu ma mira faptul ca un grup de fosti securisti (cum am citit ca li se spune unora din conducerea ACR Bucuresti),dau afara pe oamenii care descopera ilegalitatile facute de caracatita mafiota de la varful ACR.
  Pacat, poate se desteapta lumea si duce sa-si ceara drepturile.
  Fiti tare dl. Toma, tot respectul pentru dumneavoastra si colega de la Buzau. Am vazut reportajul de la Antena 1, sunt convins ca adevarul va iesi la iveala, totdeauna adevarul invinge minciuna.
  Succes.

 3. ai inAvit nenorocitule ,tu care ai furat bani membrilor ,ia-i dat totii bani fetei in AMERICA I-AI ASIGURAT VIITORUL LUI ALEXANDAR DIN BANI ALTORA ,ORE NU AI MUSTRARI DE CONSTIINTA NEMERNICULE ,CONSTANTA TE URASTE NUMAI CAT LA0I BLESTEMAT TU STI PE CINE ,TU SA MORI CU PAMANTUL IN GURA ASA CUM IAI DORIT SI IL BLESTEMI PE STI TU CINE DELA CONSTANTA BOULE .MOS OBSEDAT SEXSUAL .

 4. jegosilor nu va-ti saturat cat ati furat?LENA,GABRA,MOGA ,SCHELETELE AMBULANT LUCI,SORI,VACA FLORINA,PINGUINU PADUROIU,FLORIN SALAM ALIN BALBAITU,LINGAU DE ALEXANDRU,RUSINE LU OCHENETU,STAIER,TUDOR CARE SI-A CUMPARAT MASINA DIN BONUSUL DE LA TATAIA NICULESCU JAVRELOR ORDINARE SA VA MANANCE VIERMI ,ORDINARILOR,COMUNISTI ,MAMA MEA ARE PENSIE CAT DA NICULESCU PE 100 gr.de sunca sa-i ramana in gat

 5. mai cred ca sunteti timpiti mai ales tu gabra ,te ascunzi in spatele unui biet pensionar de 90 ani care nu mai are nimic cu ACR de ce nu intrebi membri din giurgiu nu toate fosilele ca voi ,pe cei care au fost obligati de voi sa se faca membri,ati luat taxa peste taxe cand un formular de permis international costa o.40 bani. cu ce drept ati vandut patrimoniu; ACR era a lu mata de acasa nemernicilor iati facut salariu si functii lu stearpa de luci ,sori ,georgiana .si homo de alexandru vasile care io freaca lu niculescu pe sub birou.

 6. Toma, esti un nenorocit, in adevarul sens al cuvantului.Cam plangi dupa ACR,asa-i? PIERDUSI CIOLANU!Tot mai ai lacrimi? Saracutul de tine, vezi ca-ti face rau la diabet!!!Vezi de copii aia ai tai, unul este un drogat care a picat BAC-ul( a fost atat de prost ca la cat ai pompat la profesori, tot a picat)care mergea la scoala cu masina furata de tine de la ACR.Pardon, mergea… pe langa scoala, la agatat curve, ca deh, asta a invatat de la tacsu.Fata, alta proasta, ai dus-o la Calarasi, nu i-a dat nimeni de lucru prin oras, desi ai dat plocoane in stanga si in dreapta. Iar nevasta-ta, nu ridica privirea de jos. Se aude prin targ ca o cam lovesti, din ce in ce mai des!!! Hai Toma, pai barbat esti tu? Nu, esti un nenorocit.

 7. tomita, te-ai facut frate cu dracu? cu giugula ma baitule? ufff, am uitat, era amanta ta la sedintele de la acr.ma baiatule, ursu, oficialu lu giugula stie ?vezi sa nu o iei , ca l-a caftit si pe fostul ei amant. da si ala prost, sa nu miroasa nimic? da lasa ,ca miroseati voi destul,ca si tu si giugula puteati de la o posta . nu se putea sta langa voi de imputiti ce erati. apa si sapun , asta sa fie deviza voastra in viata de acum in colo. hai, ne mai scriem noi

 8. Toma, esti un nenorocit in adevartul sens al cuvantului. Tot mai plangi dupa ACR? Mai ai lacrimi?DEH, PIERDUSI CILOANUL.Vezi sa nu-ti faca rau la diabet.Mai bine ti-ai vedea de familie. Baiatu ala al tau, un drogat, e atat de prost ca a picat BAC ul, desi ai pompat la profesori cat ai putut. La scoala mergea cu masina de la ACR,adica .. pe langa scoala, la agatat curve, ca asta a invatat de la tacsu. Fata, alta proasta, ai angajat-o la Calarasi, nu i-a dat nimeni de lucru in oras, desi ai dat plocoane in stanga si in dreapta. Iar nevasta , nu prea stioe sa ridice privirea de jos. Se aude prin targ ca o cam lovesti, destul de des. Pai barbat esti tu, mai Toma?Nu, e clar, esti un nenorocit

 9. ati invit nenorocitilor alexandru jegosule cat te plateste olteanu inputit ,dreptate avea mama cand lucra la voi ,ca sunteti scarbosi si avari ce luati cu voi javre inputine ,rebuturi solciale nu ati facut nimic in viata ,ati trait ca niste capuse si asa o sa muriti,nu luati nimic cu voi

 10. Citesc ce scrie „coco” si „cocuta” si ma rog la Dumnezeu sa fie ultimii, pardon, ultimul pentru ca este unul si acelas scrib care sper sa fie mumificat pentru viitor si prezentat ca material didactic pentru elevii. Coco, pentru cati banuti scrii aceste comentarii, iti ajung pentru tichetele de metrou sau le scri pe gratis pentru a nu ramane fara scaunel? Se vede ca, vechia scoala de securista inca mai are cateva fosile in viata. Ma distrez la gandul ca peste 5 ani vor fi doar conserve in cutii de lemn marinate cu pamant la doi metri adancime.
  Este normal sa apara astfel de comentarii, pentru ca, cei care nu au argumente la subiect, inventeaza orice si despre oricine, ca ultima arma intr-un conflict care este castigat de dl. Toma. Am citit pe net o nota scrisa de cineva din sistemul ACR, unde se spunea ca, metoda de a teroriza oamenii prin diferite practici, ducandu-i pana in pragul mortii, este cel mai bine organizat departament din ACR, deoarece, la conducere se afla ultimii doi securisti cu state vechi de informatori. Acestia au reusit sa fure de la ACR, atat de mult, incat nu se mai pot retrage decat daca dispare ACR ul sau lasa in locul lor o marioneta care sa acopere frauda. Rusine COMUNISTILOR.

 11. NICULESCULE TI-A SUNAT CEASUL TU CU TOMA TE PUI ,NU INTELEG CINE ESTE IDIOTUL CARE SCRIE NUMAI PROSTI LA ADRESA LU TOMA ,NU REUSESI TU GUNOI INPUTIT SA-L SAL IL DAI JOS DE PE PIEDESTALUL LUI LOCAL.
  TU NU AI FACUT NIMIC IN PARLAMENT ITI ROTEAI CAPUL DE CAL IN SCAUN SI LIMBA CU CARE O SPELI PE GEORGIANA SI LUCI IN …MI SCARBA
  TERMINATI ODATA CU ACUZATIILE SI RASPUNDETI MEMBRILOR CE ATI FACUT CU BANI.MAI NOU AM INTELES CA AI VANDUT SI MACINUL CAN TE OPRESTI JIGODIE OLTENEASCA. MI- SCARBA SA MAI DASCHID CALCULATORUL JAVRELOR.

 12. faci apel la membri sa se solidarizeze cu soferi ,ce ai facut tu niculescule (NUMELE TAU MERITA SCRIS CU LITERE MICI CA ESTI UN CACAT IN FATA AUTOMOBILISTILOR) nu ai facut nimic pentri ei mumai pentru tine si „jevrele tale’nimeni nu vrea sa mai stie de ACR cand aude ca tu esti distrugatorul ACR ,tu pentru tine si familia ta iti mananci unghiile ca ai dat ceva banuti la salariati .ce ai facut tu mentru membri totusi CEASESCU a facut ceva macar ,dar tu un cacat asta esti mai lasane ca esti expirat fosila locul tau este la cimitir te asteapta ala cu CAZANUL DE SMOALA MAI LASANE ESI AFARA JAVRA ORDIDARA CA SAU SATURAT SI SALARIATI DIN CENTRALA DE TINE TU NU VEZI CA TE AU PARASIT TOTI.

 13. ce tot va laudati cu noi servicii ,toate laudele sunt comuniste fasuri ale lui GABRA ,mintea lui bonlava si batrana,cu ce sa se faca servicii? cu aro ,cu dacii invechite ,credeti ca membri sunt prosti ,toti din centrala sunt terorizati de mosii nenorociti,lingai stau pentru malai ca inrest nu suny buni de nimic si inginerasi cu care se lauda Niculescu nu sunt in stare sa se descurce in al loc de munca totii sunt niste rebuturi.
  mai oameni buni trezitiva si scapati de comunisti lipitorile comuniste ,mosi nenorociti gabra si niculescu putoarea de lena care suge bani .nu sunteti buni de nimic deja mie scarba nu am plati cotizatia si nu stiu daca sa mai platesc ,am fost in delta si macostat mai putin la particulari decat la mos niculescu pe vapor .ce iei cu tine 4 scanduri ai fost si esti un gunoi comunist.sa sti ca sunt din centrala dar nici eu numai rezist CAND PLEC VA DAU IN GAT CATI BANI ATI LUAT LA AL 13 SALARIU MAI ALES TU LUCICO CARE AI LASAT GUMARI LA INTRARE IN BUCURESTI

 14. Fosta-i lele, cat ai fost. Nu mai esti cocos Niculescule, cu blonda de la minister mai poti face ceva? Daca tot i-ai mobilat casa pe banii ACR, mai primesti si tu cate un bon de ordine pe luna? Daca nu-ti mai merge mansa de la avion, treci la elicoptere
  (ai avut uniul inchiriat), si foloseste elicia (limba). Intre noi fie vorba, limba ta ai folosit-o ca turnator la secu, nu te doare?

 15. cu cine faci gala campionilor ? MAI SE FACE SPORT LA ACR? ce zici daca urmezi dupa nicolescu constantin ,dar tu ai piele de DRAC si nu crapi asa usor ,dar iti va veni timpul , sa sa ramai o pata neagra in istoria ACR tu si Gabra doi nenorociti ati inbonlavit-o pe cimpoieru si popeasca si alti oare cand te opresti fosila nenorocita,nu iti ajunge cat ai furat au dreptate oameni care scriu ,dece nu esiti in fata oameni buni? EU SUNT LA PRIMUL ARTICOL DAR VOR VENI SI ALTELE CHIR DACA DICTATORUL A INTERZIS IN CENTRALA FOLOSIREA CALCULATOARELO LA SERVICIU DECAT IN UEGENTA ,O SA-TI PLACA BERBECULE .VREZI CA TOMA ESTE PROST SA STEA CU BANA IN SAN O SA VEZI TU SURPRAIZZZZZ

 16. crezi ca daca te-ai pozat cu Domnul Tariceanu si Domnul PONTA (ca sunt domni tu esti un gunoi comunist) ai rezolvat ceva tot un HOT si dictator esti
  nimeni nu te mai suporta critici tu FRAS tu no sa reusesti sa ajungi ca ei niciodata.tu faci sport cu lola ,staier si nita tot niste zlugi care te ling pe pantofi
  ti-a sunat ceasul

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.