…este şlagărul preferat al unei casiere de la Direcţia de Impozite şi Taxe Giurgiu. Zilele trecute, mai precis marţi 19 noiembrie, o doamnă între două vârste se înfiinţa grăbită la unitatea de lucru a Direcţiei de Taxe şi Impozite din imediata apropiere a parcului Alei, solicitând să plătească o taxă de timbru, document  pe care dorea să îl depună,  în urma  unei cereri prealabile, într-un dosar civil. Femeia era vădit răvăşită, deoarece  judecătorul  aştepta în sala de şedinţe a Judecătoriei Giurgiu, acest document fără de care lucrurile s-ar fi oprit aici, iar femeia ar fi pierdut procesul.  După ce a cerut CNP-ul, salariata casieriei taxe şi Impozite, o anume Rodica Stan,  a refuzat să elibereze hârtia motivând că  solicitantul mai avea şi alte procese pe rol (?!). Cu preţiozitatea conţopistului care simţindu-se dintr-o dată extrem de important, trebuie să strâmbe din nas, atunci când este solicitat, deşi rugineşte într-un post aflat în slujba cetăţeanului, Rodica a dorit  să demonstreze ce dă cunoştinţe dă  Drept are ea, punând pe jar atât răbdarea cât şi banii femeii din faţa ei. Şi asta se întâmpla în contextul în care femeia aceea  venise să dea bani statului,  nu să ceară!  Rodica însă nu şi nu!,  că nu se poate, că se încalcă legea (?!). Şi uite aşa minutele treceau, femeia fiind la un pas de o criză de nervi.  A fost nevoie ca aceasta să solicite sprijinul avocatei sale care a încercat, prin telefon, să o lămurească pe nepreţuita Rodica de legalitatea solicitării. În acest timp justiţiara de la ghişeu continua să dea ochii peste cap, eliberând documente celorlalţi cetăţeni, ignorând cu totul faptul că femeia din faţa ei îşi respectase locul la rând. Închipuiţi-vă ce s-ar  întâmpla  dacă    o persoană care solicită un document ar  veni  cu noaptea în cap, de undeva, de la ţară, obosită, şi neştiutoare de prea multă carte (ca şi Rodica!) , dar mai ales ce s-ar  întâmpla dacă de acel document  ar  depinde dreptul de proprietate al femeii asupra casei sale, să zicem? Şlagărul  Rodica, Rodica (autor Ştefan Bănică) vorbeşte despre o Rodica pe care Nea Tache, tat’su!, dorea să o facă casieră la Tarom (sic) , să lucreze sus, la înălţime. Dar uite, Na!, că ”loaza” a nimerit casieră la Direcţia de Taxe şi impozite Giurgiu, şi deşi nu lucrează acolo sus, cetăţenii se simt de fiecare dată în aer când Rodica deschide gura. Aşa că refrenul ăsta  i se potriveşte de minune:
Sunt Rodica, Rodica/Şi nu pot fi nimica/Mare star voi fi/ Ne vom îmbogăţi.
Rămâne acum de văzut, dacă după plângerea înaintată conducerii  Direcţiei de Impozite şi Taxe, de către solicitanta documentului de care aminteam mai sus, Rodica Stan va continua să viseze că e ”meseriaşă” în jurisprudenţă, sau ”va zbura” din acest post, împlinind astfel visul din melodie al lui nea Tache?!
În concluzie, măi  Rodico,  lasă locul ăla altcuiva şi  apucă-te de desfundat ”ghivete”, că eşti varză, fato!
N. A. Tantoalo

5 COMENTARII

  1. dragii mei, dar lucru acesta nu il face numai Rodica, mai sunt si alte caserite din cadrul aceleasi institutii care procedeaza la fel.Mie nu au vrut sa-mi incaseze chiria la casa pe motivul ca sotul avea niste amenzi de circulatie neplatite. Nu cred ca fac lucrul acesta din exces de zel, li s-a impus de conducere.

  2. Ceea ce se intampla la Taxe si Impozite este un abuz pe care il comit din nestiinta anumiti factori decizionali, oameni care ocupa functii fata ca experienta , cv-ul, probitatea profesionala sa ii recomande. Abuzurile sunt pe banda din exces de zel si nestiinta. Ar trebui ca toti contribuabili care sunt refuzati sa inteprinda demersurile in instanta sau plangeri penale pentru abuz in serviciu. Eu personal asta am sa fac.

  3. Este ilegal sa ingradeste dreptul la justitie prin refuzul de a ne incasa taxele de timbru. In alta ordine de idei daca nu primesc taxele si impozitele o sa ii obligam sa plateasca ei penalitatile, insa sa isi asume acest lucru inscris. O sa fac ce a zis un cititor, plangere penala pentru abuz in serviciu

  4. ESTE REZULTATUL ANGAJARILOR FACUTE IN FUNCTIE DE NR DE AFISE LIPITE IN CAMPANIILE ELECTORALE. CRED CA II PUTEM NUMARA PE DEGETE PE CEI COMPETENTI SI STIUTORI DE CARTE RESTUL NISTE LEPRE ORDINARE CU AERE DE INVATATI ADUSI POLITIC SAU RELATIONAL DE ALTI INCULTI CA EI. TRAIASCA PARTIDUL SI CONDUCATORUL LUI IUBIT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.