2r432Astăzi 26.03.2016, pensionarii militari s-au întâlnit la Centrul Militar din Municipiul Giurgiu pentru a dezbate unele subiecte legate de pensiile militare,  contribuția la   fondul de pensii cât și altele…

În rol de oaspete (  permanet prezent  de când este candidat la Primăria Giurgiu,  la toate comemorările și celebrările  din oraș )  a fost ”unicul”, adică deputatul  Florian Nicolae.   Liberalul  le-a promis pensionarilor militari sprijinul său ”necondiționat” (  în voturi) și implicarea sa  în rezolvarea  problemelor cu care se aceștia se confruntă.

Păcat că acest interes  pentru cadrele militare ieșite la pensie  nu a constituit o reală preocupare pentru domnul deputat și până acim,  având toate pârghiile legislative pentru a-i    sprijini în mod concret, în cei patru ani  trecuți,  prin inițiative legislative, interpelări, propuneri în comisii și  dezbateri  în Parlament.  În urma verificărilor noastre s-a dovedit că   pe parcursul acestor 4 ani domnul deputat nu a avut  nici măcar o inițiativă în comisii, în Senat (nu știm dacă la bufet sau pe holul Parlamentului!),   pe marginea unui teme care să îi  vizeze pe pensionarii militari. Oare îi va putea oare să îi ajute mai mult în calitate de primar decât în cea  de deputat? Noi ne îndoim!

Evident că intențiile bunului samaritean,  au fost imortalizate de televiziunea din dotare pentru ca giurgiuveanul să știe ce suflet caritabil și nobile are domnu’ deputat , precum și ce minte strălucită ar urma să ne gestioneze destinele comunității.

Evident că staff-ul de conducere al Centrului nu a omis ca la întrunirea cu pricina,  să dea citire și unei liste cu sumele pe care deputatul le-a alocat de-a lungul celor patru ani de mandat ca parlamentar, unor  amenajări ale imobilului  în care își desfășoară activitatea pensionarii militari. Probabil pentru ca cei ieșiți la pensie să știe atunci când vor ajunge, în iunie, în fața urnelor cui datorează tâmplăria din termopan a sediului. Scopul scuză mijloacele, ce vreți!

(R. Zervistu)