711582-rkx1449
Comisia de Disciplină a FRF a dat azi verdictul în cazul lui Marius Șumudică, acuzat că ar fi pariat pe mai multe meciuri din Liga 1.

FRF a decis astăzi să-l suspende 6 luni competiționale pe Șumudică și să-i dea o amendă de 100.000 de lei. Asta înseamnă că antrenorul nu mai poate sta pe bancă la meciuri și nici să conducă antrenamentele! 

Șumudică are dreptul la Apel și poate duce cazul chiar și pe masa TAS.

„Ce să vă fac eu? Sunați la Comisie să facă ei declarații” Marius Șumudică pentru GSP.ro

„100% vom ataca decizia la TAS. Este normal să facem asta pentru că e antrenorul nostru. Deocamdată nu știm mai multe detalii. Nu cunoaștem încadrarea. Așteptăm să ne vină pronunțarea după care vom găsi o soluție”Petre Buduru, președintele comitetului director la Astra, pentru GSP.ro

Iată ce spune regulamentul:

Potrivit Regulamentului Disciplinar al FRF, articolul 60.5, „fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activități similare care privesc jocurile din competițiile organizate sub egida FIFA/UEFA/FRF/LPF/AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activități se sancționează cumulativ cu: a) interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru 2 ani; b) penalitate sportivă de 300.000 de lei”.

„În momentul în care se va da un verdict, vom comenta. Nu mai vreau să vorbesc până nu se dă o hotărâre. Aşa cum am mai spus, indiferent de ceea ce se va întâmpla, îmi voi duce crucea. Nu mi-e frică decât de Dumnezeu. Respect comisiile şi voi respecta şi decizia de a mă suspenda, dacă vor considera că sunt vinovat” – Șumudică