STOP ȚIGĂRILOR DE CONTRABANDĂ

0
478

4500 pachete de țigarete, trei autoturisme și 237 bancnote false, au fost ridicate în vederea confiscării de polițiștii giurgiuveni. Totodată au fost destructurate două rețele de contrabandiști cu țigări, care acționau în municipiul București și pe raza județului Giurgiu.

 

Vineri, 27 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu în urma unor activități specifice au surprins în flagrant două grupări infracționale care intenționau să încheie o tranzacție cu o cantitate importantă de țigări provenite din contrabandă, pe raza municipiului București.

 

În fapt s-a stabilit că o grupare infracțională intenționa să achiziționeze de la o altă grupare specializată în procurarea de țigări de contrabandă din Republica Moldova, 4500 de țigarete, urmând să achite contravaloarea acestora cu 237 de bilete de hârtie asemănătoare cu bancnotele de 100 de lei.

 

Pentru punerea în aplicare a tranzacției, gruparea care intenționa să cumpere țigaretele, care urmau să ajungă pe piața de consum din municipiile Giurgiu și București, avea ca variantă de rezervă folosirea violenței utilizând un pistol de jucărie și un cuțit.

 

În urma activităților efectuate, polițiștii au probat activitatea infracțională a șase bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 44 de ani din municipiul București, au fost ridicate în vederea confiscate țigaretele, bancnotele false și trei autoturisme implicate în contrabanda de țigări.

 

Cele șase persoane implicate au fost reținute pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă cu țigări și tentativă la înșelăciune, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu cu propuneri corespunzătoare.