Jurnal Giurgiuvean

Știrea zilei: Un individ a luat în spațiu peste 8.000 de persoane!

În municipiul Galati, la  patru sectii de votare, trebuiau să voteze peste 8.500 de persoane din Republica Moldova cu dublă cetățenie, care au fost luate în spațiu de un bărbat care deține două proprietăți.

Potrivit directorului SPCLEP Galati, Silviu Bacalum, gălățeanul respectiv deține două proprietăți, o casă, unde au viza de flotant peste 3.500 de persoane cu dublă cetățenie, română și moldovenească, și un apartament la bloc, unde figurează alți aproximativ 5.000 de moldoveni.

Cele peste 8.500 de persoane și-au facut acte de identitate românești la cele două adrese ale bărbatului pentru a călători în Uniunea Europeană.

Este un bărbat din Galați, care, la doua adrese unde deține proprietăți, are luate în spațiu 8.531 persoane cu dublă cetățenie, română și moldovenească. Un altul, găzduiește cu forme legale 2.719 persoane cu dublă cetățenie, iar un al treilea, are 1.816 persoane luate în spațiu. În total, în Galați sunt înregistrați peste 17.500 de cetățeni moldoveni care au și cetățenie română și, implicit, drept de vot la alegerile locale”, a declarat Bacalum.

Silviu Bacalum a precizat că situația trenează de 5-6 ani, iar gălățeanul care are în cele două proprietăți vize de flotant pentru 8.500 de cetățeni moldoveni este acum cercetat în instanță. Totuși, procedura de luare fictivă în spațiu se continuă, întrucât există o breșă legislativă care permite acest lucru, a mai spus Bacalum.

(Jurnal)

 

 

Exit mobile version