dsc02840zz

Golgheterul din ultimele trei sezoane ale Dunării Giurgiu – şi totodată cel mai bun marcator din toate timpurile pentru această formaţie în eşalonul secund, Ştefan Iordache (foto dreapta, alături de Narciz Coman), şi-a reziliat sâmbătă, 7 august, contractul cu formaţia giurgiuveană la mai puţin de o lună după ce îşi prelungise angajamentul cu “alb-albaştri”.

În vârstă de 31 de ani, atacantul a semnat deja un contract cu Juventus Colentina, formaţie nou-promovată în Liga a II-a. Se poate spune că este vorba de o revenire “acasă”, cel poreclit “Fane” efectuând junioratul la această echipă, şi jucând trei ani în intervalul 2003-2006 pentru formaţia de seniori.

Chiar dacă despărţirea de echipa de la malul Dunării a fost una pe cale amiabilă (preşedintele Stelian Marin fiind cel care i-a dat “dezlegarea”), iar motivul invocat a fost acela că “simte” că şi-a pierdut locul de titular şi că este mai bine să lase locul unor jucători mult mai tineri, “Fane” a plecat cu inima strânsă de la Giurgiu.

“Mi-a spus că simte că a pierdut statutul de titular, că are o vârstă şi că de-acum joacă pentru a asigura un trai decent familiei sale. Îi mulţumesc în numele tuturor pentru ceea ce a făcut la Giurgiu în aceşti ani. Mi-a plăcut modul lui direct, şi am hotărât să ne despărţim pe cale amiabilă” a spus Stelian Marin.

Găsit “ţap ispăşitor” după înfrângerea cu 1-2 în faţa celor de la Conpet (joc în care a ratat un penalty), Iordache nu a suportat criticile vehemente aduse după partidă de “patronul” Ioan Niculae cel care a susţinut că are în vedere întinerirea echipei.

“Dumnezeu îmi e martor că am vrut să marchez în acel meci. Am şutat în bară, portarul oricum se aruncase în direcţia opusă. M-a deranjat faptul că un tânăr care era în probe, şi care intrase după pauză (n.r. fundaşul central Bălaşa) a luat mingea şi a zis că bate el. I-am spus că o să îl bată pe următorul” a declarat Ştefan Iordache.

Picătura care a umplut paharul a fost totuşi “livrată” de antrenorul Emil Ursu, cel care, conform mai multor surse, i-ar fi spus patronului Ioan Niculae, întrebat fiind despre randamentul lui Tigoianu, că atacantul împrumutat de Astra la malul Dunării a fost nici mai mult nici mai puţin decât “cel mai bun jucător” din returul sezonului trecut (!). “Eu întotdeauna, pe unde am jucat, mi-am făcut treaba ca un profesionist. Dacă antrenorul într-adevăr a spus acele cuvinte înseamnă că eu nu mai am ce căuta la Giurgiu. Îmi pare rău dar nu sunt dispus să înghit asemenea lucruri în condiţiile în care am făcut atâtea pentru acest club în timpul pe care l-am petrecut aici. Plec cu inima strânsă şi cu amintiri plăcute de la Giurgiu. Las în urmă un colectiv minunat. Le urez baftă foştilor mei colegi. O să ne reîntâlnim în etapa a X-a” a punctat Ştefan Iordache cel care nu a ascuns faptul că s-a întors la Juventus şi pentru bani, acesta urmând să câştige puţin mai bine decât la Giurgiu.

Bogdan VLADU