Fiscul nu a recuperat nici până astăzi banii din Valiza lui Gigi Becali, mai exact cei 1,7 milioane de euro prejudiciu. Şi nici cei 200 de mii de euro de la fostul senator Cătălin Voicu. În schimb, fostul premier Adrian Năstase şi fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, şi-au plătit sumele datorate în urma condamnărilor instanţei. Informaţiile au fost solicitate de la ANAF de jurnaliştii Hotnews.

Judecătorii nu numai că nu i-au dat valiza cu euro lui Gigi Becali, ci au decis să îi fie confiscată. Fiscul trebuia să pună în practică decizia, însă nu a făcut-o nici până astăzi. Este vorba de 1,7 milioane de euro pe care patronul Stelei voia să-i dea jucătorilor de la U Cluj ca să învingă CFR. Totul pentru ca Steaua să devină campioană în 2008. Judecătorii au considerat că a fost vorba despre mită.

Fiscul nu a recuperat nici 200 de mii de euro şi peste 100 de mii de lei primiţi mită de senatorul Cătălin Voicu. Nu a fost găsit niciun ban în conturile lui Voicu iar acum caută alte soluţii pentru recuperarea banilor.

Fiscul susţine că a recuperat cei 400 de mii de euro primiţi mită de fostul premier Adrian Năstase. Fiscul a recuperat şi cei 50 de mii de euro primiţi mită de fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon. De la fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, ANAF a recuperat aproape 90 de mii din cei 120 de mii de euro primiţi mită.

Toate aceste informaţii au fost comunicate de ANAF jurnaliştilor de la Hotnews. Este prima dată când ANAF răspunde la astfel de solicitări. Până acum susţinea că informaţiile despre confiscări sunt confidenţiale. Statul român este criticat de Comisia Europenă pentru că recuperează doar 5 la sută din banii furaţi. (Jurnal)