Fotografie0986Cu o distribuţie de invidiat, ultima premieră din această stagiune creează emoţii chiar şi în rândul actorilor interpreţi, recunoscuţi pentru profesionalismul lor. Piesa ,,De când t-aştept’’, aflată pe ultima sută de metri cu repetiţiile, îi aduce în faţa publicului giurgiuvean pe Ion Haiduc, Cristi Iacob, Violeta Teaşcă, Gabriela Iacob şi Avram Birău. Scrisă de bulgarul Orlin Dyakov şi regizată de Vlad Stănescu, piesa spune povestea unei tinere narcomane.

Regizorul a mărturisit presei că este încântat de ideea de a lucra la ceva cu ,,sfârşit pozitiv’’. Adept al acestui tip de final, şi care coincide şi cu punctul de vedere al autorului bulgar, Vlad Stănescu se ghidează şi în funcţie de ,,speranţa că am putea să-i aducem pe ei (narcomanii) printre noi’.

Premiera pe ţară va avea loc la ora joi, orele 19.00, în data de 13 iunie la Teatrul ,,Tudor Vianu’’. Preţul unui bilet este de 15 ron, iar elevii beneficiază de reducere, 12 ron. Cristi Iacob, cunoscut publicului şi de pe micile ecrane pentru rolurile mai recente din ,,Ultimul corupt din România’’ şi ,,Poker’’ mărturisea cu că ,,se ataşează în mod deosebit de toate rolurile’’ inclusiv cel de faţă, altfel nu ar putea să le interpreteze, meseria sa fiind ,,una de suflet’’. Mircea M. Ionescu, directorul teatrului ,,Tudor Vianu’’ consideră că premiera va fi una cu adevărat deosebită, văzând-o ca pe un ,,spectacol de ţinută’’, publicul pe care mizează fiind unul de calitate, pe măsura distribuţiei.

,,Una dintre problemele teatrului giurgiuvean nu ţine neapărat de latura financiară, ci şi de lipsa interesului şi a relei- voinţe. Spre exemplu, nu de puţine ori, afişele din oraş ,,dispar’’. Dezinteresul apare chiar şi atunci când intrarea este gratuită” – declara Mircea M. Ionescu.

Cu un nume cât se poate de sugestiv (aşa cum îl recomandă actorii interpreţi) ,,De când t-aştept’’ pune astfel capăt stagiunii actuale ce avut 4 premiere (mai puţin cu una decât cea trecută). Următoarea premieră , care va începe la 17 septembrie, se anunţă însă, încă de pe acum, la fel de promiţătoare. Bebe Cotimanis este doar unul dintre actorii-surpriză ce promit că vor da reprezentaţii pe scenele teatrului giurgiuvean.

Arabella STAN