Stadiu avansat al lucrărilor la drumul de legătură DN 5 – Șoseaua de Centură – Pod Prieteniei (Video)

0
753

Realizarea centurii care va face legătura între Vama Giurgiu și DN5 este un proiect mult așteptat de locuitorii din cartierul Rudari și de către giurgiuveni.

În prezent, lucrările se află într-un stadiu avansat, iar șansele ca proiectul să fie finalizat în viitorul apropiat, sunt foarte mari.

Insistențele și demersurile întreprinse de primarul Adrian Anghelescu pentru urgentarea demarării lucrărilor la șoseaua ocolitoare a municipiului, nu au fost în zadar, reușind să deblocheze proiectul, după mult timp.

Astfel, pe lângă faptul că în curând, locuitorii din cartierul Rudari vor avea trotuare, aceștia vor scăpa și de calvarul pe care îl provoacă tirurile care le tranzitează strada.

Drumul de legătură DN 5 km 60+500 – Șoseaua de Centură – Pod Prieteniei km 61+400 are o lungime de 5,7 km, având ca scop principal devierea traficului greu de pe DN5, respectiv din municipiul Giurgiu, în afara orașului.

Centura ocolitoare se desprinde din DN 5, la km 60+500, printr-o intersecție cu sens giratoriu și se continuă spre sud, intersectându-se cu DN 5 și DJ 507 printr-un alt sens giratoriu.

Drumul ajunge în sensul giratoriu de la punctul vamal prin Strada Unirii care va fi reabilitată cu două benzi pe sens, având aceeași structură ca a variantei ocolitoare, rigidă, din beton.

Pe întreg traseul drumului sunt prevăzute două parcări, cu locuri de odihnă și toalete, șapte podețe pentru evacuarea apelor și două pasaje denivelate” – comunică Primăria municipiului Giurgiu.

(Jurnal)