img_4750

Cea mai galonată ţară la nivelul kempo-ului mondial, România, a primit dificila misiune de a organiza cea de-a şasea ediţie a Campionatului Mondial de Kempo. În mod miraculos aproape – dată fiind situaţia actuală în societatea autohtonă – România a reuşit să impresioneze plăcut.

“Deşi competiţia a avut la dispoziţie şase zile, între 26 şi 31 octombrie, am avut senzaţia că totuşi a existat o anumită supraaglomerare. Pe undeva este normal, au existat probe în plus faţă de campionatele anterioare, au fost prezente mai multe state şi mai mulţi concurenţi decât în trecut, aşa că oboseala a fost mult mai mare.

Cu toate acestea cred că a meritat efortul, iar faptul că am primit felicitări din partea reprezentanţilor forului mondial nu poate decât să ne arate faţa reală a organizării” a declarat giurgiuveanul Ion Chelu, antrenorul secund al lotului naţional de Kempo.

Cei aproximativ şaizeci de componenţi ai lotului naţional au făcut spectacol şi de această dată, reuşind să se claseze pe primul loc la finalul “regalului de kempo” înaintea unor forţe precum SUA, Japonia, Brazilia, Olanda sau Rusia. În perioada 2003-2009 România s-a clasat de şase ori consecutiv pe primul loc fie că a fost vorba de Campionate Europene sau Campionate Mondiale!

Municipiul Giurgiu a fost reprezentat pentru prima oară la o competiţie internaţională de asemenea anvergură de şapte sportivi. Alături de titraţii Vasilică Chelu, Marius Lixandru sau Andrei şi Alex Şotrocan, la competiţie au luat parte şi “debutanţii” Adelin Stanciu, Eduard Drăgnuţă şi Ionuţ Mitrea.

Cei şapte, au adus României (şi municipiului Giurgiu) un total de 23 de medalii, dintre care 9 de aur, 9 de argint şi 5 de bronz, după cum urmează:

l AUR: Vasilică Chelu (2 medalii, la seniori), Andrei Şotrocan (3 medalii, la juniori), Alexandru Şotrocan (o medalie, juniori), Eduard Drăgnuţă (2 medalii, juniori) şi Ionuţ Mitrea (o medalie, juniori);

l ARGINT: Chelu Vasilică (o medalie, la seniori), Andrei Şotrocan (o medalie, la seniori), Alexandru Şotrocan (2 medalii, la juniori), Eduard Drăgnuţă (o medalie, la juniori) şi Adelin Stanciu (4 medalii, toate la juniori);

l BRONZ: Marius Lixandru (3 medalii, dintre care una la seniori), Adelin Stanciu (o medalie, la juniori) şi Ionuţ Mitrea (o medalie, la juniori).

Bogdan VLADU