scan0002Plecată la Atena (Grecia) pentru Campionatele Mondiale pentru Juniori I şi Tineret de Jiu-Jitsu, delegaţia României a reuşit să cucerească cinci medalii. Competiţia desfăşurată între 27 şi 29 noiembrie a fost de bun augur pentru “tricolori”, aceştia reuşind pentru prima oară în istorie să cucerească aurul mondial.

Interesant este faptul că toate medaliile ţării noastre au fost obţinute de sportivi legitimaţi la CS Aquila Giurgiu: Marius Lixandru, Andrei şi Alexandru Şotrocan. În afara României şi a celor 13 sportivi ai săi, au participat alte patruzeci de state din întreaga lume, numărul celor intraţi în competiţie depăşind 500.

GIURGIUVENII, CEI MAI TARI DINTRE ROMÂNI

“Sunt foarte mulţumit de modul în care am abordat acest Campionat Mondial. Pare incredibil însă de-abia în acest an am reuşit să câştigăm un titlu mondial la fighting. Cu atât mai mare este satisfacţia cu cât toate medaliile de la Atena au fost obţinute de sportivii giurgiuveni” a declarat antrenorul coordonator al lotului naţional de jiu-jitsu, giurgiuveanul Ion Chelu. Alături de cei trei giurgiuveni, nouă sportivi au provenit de la cluburi din Capitală, iar unul din Vaslui.

Intrat primul în competiţie, Andrei Şotrocan a reuşit să spargă ghinionul României, cucerind vineri, 27 noiembrie, medalia de aur după ce şi-a surclasat toţi adversarii. Cum la o competiţie în care participă doi fraţi (mai ales gemeni) nu este indicat ca numai unul dintre ei să triumfe, Andrei a fost “imitat” o zi mai târziu de fratele său, Alexandru, care a urcat şi el pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Marius Lixandru putea realiza “tridentul de aur al mondialelor” pentru România, însă s-a înclinat în finala categoriei sale în faţa unui sportiv din Germania, cedând cu 9-14, mulţumindu-se doar cu argintul.

În fine, în ultima zi a competiţiei, la o categorie de vârstă superioară (18-21 de ani), fraţii Şotrocan (ambii 16 ani) au terminat pe locul al treilea proba de “duo” masculin. A fost cea mai spectaculoasă şi dificilă dublă-medalie cucerită de sportivii legitimaţi la Aquila Giurgiu.

Chestionat pe marginea medaliilor obţinute exclusiv de sportivii giurgiuveni, profesorul shihan Ion Chelu a declarat: “datorită problemelor pe care le întâmpinăm odată cu interzicerea de a ne mai antrena în Sala Aquila, nu am reuşit să mă ocup aşa cum trebuie în ultima perioadă de sportivii de la lotul naţional.

A existat totuşi şi un element pozitiv, şi anume acela că am stat tot timpul cu gura pe fraţii Şotrocan şi Marius Lixandru, aceştia fiind în cea mai bună formă pentru Mondiale”.

“TELENOVELĂ” APROAPE DE FINAL?

Acelaşi Ion Chelu speră ca în cel mai scurt timp să se rezolve şi problema sălii de antrenament, recunoscând faptul că această situaţie este una delicată, care nu este decât în dezavantajul ambelor părţi. “Sper ca să revenim cât mai curând în sala Aquila, situată în incinta Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, acolo unde ne-am desfăşurat activitatea mai bine de un deceniu. Sunt sigur că putem rezolva această problemă pe cale amiabilă” a declarat Ion Chelu. Datorită situaţiei nefericite în care s-a ajuns, cursurile de iniţiere pentru tinerii “aspiranţi” ai artelor marţiale s-au redus considerabil, CS Aquila efectuând actualmente antrenamentele (şi ele diminuate) în sala Clubului Sportiv Municipal însă contracost.

Bogdan VLADU

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.