Jurnal Giurgiuvean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu mulțumește pentru donațiile de peste jumătate de milion de lei pentru dotarea secțiilor Covid 19 și ATI

Valul al patrulea de infectări cu COVID-19 a lovit în plin sistemul medical din România, zile la rând fiind înre­gistrate recorduri după recorduri de pacienţi confirmaţi cu noul Coronavirus. Măsurile luate de autorităţi nu au reuşit să limiteze răspândirea virusului, iar numărul de cazuri de infectare, de pacienţi decedaţi sau aflaţi în stare gravă la terapie intensivă a dus sistemul sanitar aproape de colaps.

Situația deosebit de dificilă cu care s-a confruntat și încă se confruntă sistemul sanitar giurgiuvean este bine cunoscută de toată lumea. În urma unui apel făcut de prefectul județului Giurgiu, Aneta Matei, aceasta solicita sprijin financiar constând din donații sau sponsorizări pentru Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, tuturor celor care o puteau face.

În urma acestui apel, un număr de 10 primării din județul Giurgiu au putut face donații către Spitalul Județean de Urgență Giurgiu: Primăria Municipiului Giurgiu (100.000 lei), Primăria Vărăști (20.000 lei), Primăria Putineiu (20.000 lei), Primăria Malu (15.000 lei), Primăria Roata de Jos (50.000 lei), Primăria Vedea (20.000 lei), Primăria Băneasa (40.000 lei), Primăria Letca Noua (20.000 lei), Primăria Herăști (20.000 lei) și Primăria Mihăilești (60.000 lei). Printre cei ce au donat s-au numărat și companiile de stat TRANSELECTRICA (60.000 lei) și TRANSGAZ (100.000 lei).

Printre primăriile care au acordat sprijin financiar în această perioadă greu încercată pentru unitatea spitalicească giurgiuveană se numără și Primăria Putineiu care a făcut o donație de 20.000 de lei, dar și primăria din Malu care a putut trimite suma de 15.000 de lei în conturile SJU Giurgiu pentru secțiile în care sunt tratați pacienții diagnosticați cu Covid 19, dar și pentru unitatea ATI a instituției spitalicești pentru achiziționarea de monitoare funcții vitale, concentratoare de oxigen, tărgi hidraulice pentru transportul pacienților, paturi electrice hidraulice, dar și cărucioare pentru transportul pacienților.

Ca răspuns la acest sprijin primit de Spitalul Județean de Urgență Giurgiu „Conducerea Consiliului Județean Giurgiu mulțumește, pe această cale, tuturor celor care au venit, în sprijinul bolnavilor Covid 19 și, totodată, în sprijinul medicilor care îi ajută în lupta cu acest virus”.

( Ana Magheru)

Exit mobile version