1422778_724038324291040_1795781335_n

 

Miercuri 20 ianuarie, am găsit-o pe dr. Elena Dinu, directorul Spitalului județean de Urgență Giurgiu în fața unui impresionant  maldăr de documente, preocupată de a le parcurge și de a le semna ulterior.  Cu amabilitatea-i bine cunoscută, managerul Spitalului nu ne-a lăsat să așteptăm, explicându-ne care este rostul acelor documente.  Instituția noastră se află în plin proces de acreditare . Vizita de acreditare se va desfășura în intervalul 22-26 februarie. Până atunci trebuie transmise comisiei o droaie de documente : protocoale de practică medicală, proceduri terapeutice pe funcții și multe documente curente ce trebuie și ele rezolvate –ne-a precizat dr. Dinu.

Întrebată în ce stadiu se află implementarea accesului pe bază de cartelă magnetică, între secțiile Spitalului , dr. Elena Dinu ne-a spus: Lucrările sunt pe final. Aștept însă ca sistemul să fie valid pentru tot Spitalul, atât pentru spitalul nou cât și pentru cel vechi. În privința dificultăților întâmpinate odată cu căderea zăpezii, dr. Dinu ne-a spus că utilajele puse la dispoziție de către Consiliul județean Giurgiu au reușit să creeze condiții extrem de bune pentru accesul ambulanțelor în curtea Spitalului , personal declarându-se extrem de mulțumită.

În legătură cu mamograful despre care copreședintele PNL Giurgiu, Dumitru Beianu, afirma într-o ultimă conferință de presă că nu s-a dorit achiziționarea lui, dr. Elena Dinu ne-a confirmat faptul că acest aparat , de aproape 6 miliarde lei vechi (!),  se află pe lista sa de investiții pe 2016, alături de un endoscop la fel de prețios pentru investigațiile din cadrul Spitalului și alte aparate pe care noul manager speră ca în timp să le poată achiziționa. Toate acestea au fost solicitate Ministerului Sănătății, evident alături de  o cofinanțare din partea Consilului județean Giurgiu. Vom vedea acum când se va realiza acest lucru și dacă vom putea atrage și alte surse, alți sponsori pentru a putea aduce tot ce ne-am propus,  în acest spital – ne-a mai precizat dr. Elena Dinu.

Un amănunt interesant este și faptul că pentru posturile scoase la concurs în intervalul următor în cadrul Spitalului numărul solicitanților este neașteptat de mare: pentru cele 15 posturi de infirmiere concurează 43 de candidați, pentru cele 14 locuri de asistente – 44 de persoane și pentru 2 locuri de brancardieri -20 de solicitanți! În acest sens Dr. Elena Dinu menționa faptul că speră ca cei care vor ocupa aceste posturi să fie conștienți că vin în Spital din dragoste pentru oameni, urmând a-i respecta  și a-i îngriji ca pe proprii membri de familie.

(Tincu Florian)