Sorin Pencea, director APIA Giurgiu: ”Fermierii trebuie să meargă la Primării să-și actualizeze datele din Registrul Agricol…”

0
1420

La acest moment, directorul cu delegație al APIA Giurgiu, este Sorin Pencea. Deși are doar 39 de ani, el dovedește o vastă experiență, lucrând în APIA, după cum ne spunea, încă din luna aprilie 2006.

A trecut prin toate stadiile de pregătire profesională, începându-și ascensiunea pe post de consilier debutant pentru ca în 2010 să devină șef de serviciu și la scurt timp chiar adjunct de director…Din echipa de control a instituției, Sorin Pencea a lucrat în ultimii trei ani în Departamentul Autorizare – Plăți și Măsuri Specifice.

Întrebat care este activitatea de bază a instituției cu puțin timp înainte de a se instala noul anotimp, primăvara, Sorin Pencea ne-a spus:

„La acest moment pregătim campania de primiri cereri căci din 17 martie până de 1 mai se primesc cererile…De săptămâna viitoare mergem la primăriile din județ să vorbim cu fermierii. Documentele se primesc on line… telefonic mai mult, ca și anul trecut când a debutat Pandemia.

Fermierii trebuie să meargă la Primării să-și actualizeze datele din Registrul Agricol în timp ce Primăriile trebuie să ia acordurile de la fermieri că sunt de acord să ne dea nouă adeverințele, căci ei nu mai folosesc aceste documente în format de hârtie…” – a mai precizat directorul Sorin Pencea.

(Jurnal)