Jurnal Giurgiuvean

Şoferii ”cuminţi” ar putea plăti POLIȚE  RCA mai mici!

Șoferii cuminți vor plăti mai puțin pentru polițele RCA. Reducerile ar putea depăși chiar și jumătate din preț.

În schimb, conducătorii auto implicați în accidente sau cu amenzi rutiere vor fi nevoiți să plătească tarife aproape duble. Sunt modificări pe care le pregătește Autoritatea de Supraveghere Financiară. Experții consideră că măsura va duce la creșterea siguranței în trafic. Companiile de asigurări vor stabili prețurile polițelor RCA după criterii noi. Nu va mai conta doar istoricul mașinii, ci și comportamentul șoferului în trafic.

În prezent, prin sistemul bonus-malus, șoferii cuminți au parte de tarife mai mici cu 50% la asigurările auto obligatorii. Iar cei indisciplinați, de prețuri mai mari cu 80%. Noile reglementări aduc reduceri suplimentare, dar și sancțiuni mai mari.

Se ia în calcul și introducerea unor dispozitive care monitorizează comportamentul în trafic al șoferilor, după modelul altor țări europene. Specialiștii consideră că măsura va duce la creșterea siguranței în trafic. Noile reglementări sunt însă la stadiul de proiect.

Pentru moment, Autoritatea de Supraveghere Financiară a pus la dispoziția șoferilor o aplicație cu ajutorul căreia află cât îi costă polițele RCA.

 

(Jurnal)

Exit mobile version