Şofer bulgar de TIR, prins la Frontiera Giurgiu cu parfumuri contrafăcute de 830.000 de lei!! 

0
818

 Un cetăţean bulgar în vârstă de 63 de ani a încercat să introducă în România, prin Punctul de Trecere a Frontiere (PTF) Giurgiu, într-un tir cu marfă, peste 5.500 de flacoane de parfumuri contrafăcute.

Marfa confiscată a fost estimată la o valoare totală de 830.000 de lei, dacă ar fi fost comercializată ca bun de marcă.

„În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat un cetăţean bulgar în vârstă de 63 de ani, la volanul unui autocamion încărcat cu marfă din Bulgaria pentru România. Cu această ocazie, în urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în semiremorca acestuia, peste 5.500 flacoane de parfum, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute”, se arată într-un comunicat de presă, transmis miercuri de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu.

În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparţin şoferului, iar persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă pentru parfumuri.

Bunurile, estimate la o valoare de aproximativ 830 de mii de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

 În prezent, autorităţile efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluţii legale prin unitatea de parchet.

(Jurnal)

Sursa: ITPF Giurgiu