După cum ne declara recent consilierul social-democrat Nicolae Barbu, pe data de 28 aprilie, acesta şi-a depus candidatura pentru preşedinţia organizaţiei municipale a PSD, alegeri ce vor avea loc pe data de 25 mai. „Am luat această decizie pentru a ridica plafonul la care se situează în prezent PSD-ul giurgiuvean, de la şase mii de voturi la 10 sau chiar 12 mii de voturi la nivel de municipiu. Ca preşedinte al organizaţiei municipale, în cazul în care voi câştiga această funcţie, nu voi candida la Primărie, ci îi voi lăsa pe alţii să facă acest lucru. Decizia de a prelua şefia organizaţiei municipale a mai venit şi ca urmare a constatării că nu mai suntem o echipă, ci am rămas doar patru care mai reprezentăm cu adevărat interesele cetăţenilor care ne-au delegat în Consiliul local.

Ceilalţi doi aleşi se pare că au început să voteze hotărârile pentru propriul lor interes. În cazul în care voi câştiga funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale, voi organiza consultări între consilierii PSD, atât înainte de şedinţele pe comisii, cât şi înaintea şedinţelor de consiliu. Ceea ce vom decide în cadrul acestora se va aplica şi în votul din Consiliu. Cine va vota altfel decât cum s-a stabilit, prin strategia de dinainte de şedinţă, va avea posibilitatea de a-şi depune demisia, în semn de onoare pentru faptul că i-au fost lezate opţiunile”, a încheiat Nicolae Barbu.

Până la această dată, în afară de consilierul social democrat, Marian Măroiu, actualul preşedinte al organizaţiei municipale, şi-a mai depus candidatura pentru şefia social-democraţilor din oraş.

Oana CĂLIN